Vrijdagavond werden de belangrijkste Nederlandse filmprijzen, de Gouden Kalveren, uitgereikt. Een van de winnaars was actrice Ilse Warringa, voor haar rol van Juf Ank in de hitserie De Luizenmoeder.

Er werden vele filmprijzen uitgedeeld, waaronder die van 'Beste Actrice Televisiedrama'. Naast Ilse Warringa waren ook Olga Zuiderhoek van 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen' en Jouman Fattal uit 'Zuidas' genomineerd.

Article continues after the ad

Juf Ank

Begin dit jaar werd het eerste seizoen van De Luizenmoeder uitgezonden op NPO. Meteen na de eerste aflevering bleek het programma een groot succes te zijn. De ster van de show was Juf Ank, de strenge en enigszins ongemakkelijke schooljuf wiens opmerkingen flink op je lachspieren werken. Volgens de jury 'komt het niet vaak voor dat een personage onmiddellijk in het collectieve geheugen van de samenleving wordt opgeslagen', wat Warringa's rol bijzonder goed maakt. 

Andere prijswinnaars

Ilse Warringa was niet de enige die in de prijzen viel. De film 'Bankier van het Verzet' won meerdere prijzen, waaronder die van 'Beste Film' en 'Gouden Kalf van het Publiek'. Ook de serie 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen' werd bekroond met onder meer 'Beste Televisiedrama'.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP