Ilse DeLange mag dan bekendstaan als een notoir lachebekje, de zangeres heeft wel degelijk de nodige ellende voor de kiezen gekregen. Bijvoorbeeld tijdens haar zware jeugdjaren in Almelo, waar het gezin in tijden van nood door alles en iedereen in de steek werd gelaten. Maar ook door de dramatische beslissing van haar vader...

Tegenwoordig klotst het geld bij Ilse DeLange (40) zo ongeveer tegen de plinten, maar de zangeres heeft ook heel andere tijden gekend. Het gezin waar Ilse in opgroeide werd door de gemeenschap waar het jaren deel van uitmaakte namelijk keihard in de steek gelaten. Dit alles had plaats in het Twentse Almelo, waar Ilse geboren werd en waar ze later als dochter van streng gereformeerde ouders elke zondag in de kerk te vinden was. Binnen de kerkgemeenschap bevond zich ook de vrienden- en kennissenkring van het gezin. Maar toen Ilse’s vader, die op dat moment een baan had als bezorger van meubels, in een arbeidsconflict verzeild raakte, stak niemand uit de eerder zo warme gemeenschap ook maar een poot uit om het gezin te helpen. Daarna ging het snel bergafwaarts. ‘Om de rechtszaak te kunnen betalen, moesten mijn ouders hun spaarpot legen,’ vertelt Ilse hierover in Volkskrant Magazine. ‘Het kwam voor dat we bij de kassa in de supermarkt stonden en mijn moeder zei: Leg dat pak melk maar weer terug, er is geen geld voor.’ En iets daarna vertelt Ilse: ‘Zodra het kon, kregen we bijbaantjes, mijn oudere broers zijn in die jaren financieel bijgesprongen. Ik werkte bij de Schoenenreus.’ Een tijd van sappelen en vechten dus voor de gezinsleden, die ondanks het feit dat hun vroegere vrienden uit de kerk hen lieten bungelen, altijd bleven geloven. 

Lees het hele artikel in Story editie 15. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk het artikel via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld: Peter Smulders

René van Kooten heeft een "onwerkelijke, intense, zware en spannende" periode achter de rug. De tweede dochter van de musicalacteur en zijn vrouw Tanya kwam op 14 november ter wereld na een zwangerschap van 26 weken en één dag, maakte René maandag bekend via Instagram.

Sophia Giulia

"Dit ben ik op 16 november met een piepklein Apie op m'n borst", schreef René bij een foto uit het ziekenhuis in Leiden. "Dat Apie heet Sophia Giulia van Kooten en is op 14 november via een keizerlijke weg gehaald." Het meisje moest ter wereld komen omdat "haar mama plotseling heel, heel erg ziek werd". Sophia werd veel te vroeg geboren en woog "amper 900 gram". "Wat volgde waren spannende dagen op de intensive care voor mama en spannende weken voor Sophia in de couveuse."

Leeuwin

Inmiddels gaat het beter met Tanya en de kleine Sophia, die zich "als een leeuwin in de couveuse een weg naar papa en mama en supertrotse, grote zus Senna" vecht. "Ze is nu bijna dertig weken, weegt bijna 1300 gram en doet het naar omstandigheden fantastisch."

Hartverwarmende steun

Hoewel moeder en kind het weer beter maken, wacht René en zijn gezin nog een moeilijke tijd. "We hadden het tot nu toe nooit gered zonder de briljante medische zorg in Leiden en zonder de fantastische, hartverwarmende steun van alle familie en vrienden... uit het diepst van ons hart; dank! Wees lief voor elkaar, dat helpt echt. Knuffel."

Echofoto

René maakte afgelopen zomer bekend weer vader te worden. "Gehoopt maar niet meer verwacht", schreef hij destijds bij een echofoto. De musicalster liet weten dat de kleine in februari werd verwacht. René trouwde in 2010 met Tanya, in het najaar van 2011 kwam Senna ter wereld.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)

De overstap van Twan Huys naar RTL betekent niet het einde van College Tour. De NPO gaat door met het programma, dat van NPO 3 naar NPO 1 verhuist. Dat maakte Frans Klein, directeur video van NPO, maandag bekend.

Vervanger

Wie het nieuwe gezicht wordt van het door Huys bedachte programma, waarin studenten vragen stellen aan prominente gasten, is nog niet bekend. Klein is in onderhandeling met de presentator en verwacht binnen een week met meer nieuws te kunnen komen. De NPO-baas maakte maandag ook bekend dat de talkshow M een vervolg krijgt. Tussen april en juni is Margriet van der Linden terug op televisie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)