Nienke Römer en Frederik Brom vieren binnenkort hun koperen huwelijk, maar het geluk is hen niet komen aanwaaien. In een exclusief interview met Story vertelt het acteurskoppel hoe ze de stormen hebben overleefd. 

12,5 jaar getrouwd

Over drie maanden is het feest in Huize Brom-Römer. Dan vie- ren Frederik Brom (42) en Nienke Römer (42) dat ze 12,5 jaar zijn getrouwd. Dat ze nog steeds samen zijn, vinden ze niet vanzelfsprekend, want het huwelijksgeluk is de twee niet altijd komen aanwaaien. Zo was de komst van hun twee dochters, Nele (13) en Rosa (8), een ultieme relatietest voor het acteurskoppel. ‘Iedereen om je heen kan nóg zo hard roepen dat je leven gaat veranderen, zelf kun je dat van tevoren niet overzien,’ vertelt Frederik. ‘Je komt in een hogedrukpan te zitten en kunt eigenlijk geen kant meer op.

Trots

Dus de scherpe kantjes worden wat scherper en de losse kantjes worden wat losser. Overal betaal je een prijs voor. Aan de andere kant is het hartstikke leuk om samen al die fases door te gaan. Nienke en ik kunnen vol trots naar onze kinderen kijken. Die hebben we toch mooi samen op de aarde gezet.’ Nienke vult hem aan: ‘De zorg voor een kind is iets wat je gaandeweg leert. Daar kun je van tevoren geen cursusje voor volgen. De babytijd vond ik best zwaar en pittig. Je hebt slapeloze nachten en je zit vast aan huis. Het is ook veel geregel, zeker als je allebei werkt. Een baby neemt veel ruimte in beslag, dus je hebt minder tijd en energie voor jezelf en je relatie. Het gevaar is dat je langs elkaar heen gaat leven. Als we op vakantie gingen, moesten we altijd eerst een paar dagen ruziemaken, want dan hadden we elkaar gewoon te weinig gezien.’ Voor Nienke en Frederik kwam er pas rust in de tent toen hun dochters naar de kleuterschool gingen. ‘Dat heeft wel even acht jaar geduurd, want toen de eerste naar school ging, werd de tweede geboren. Maar als je dat allemaal achter de rug hebt, kijk je elkaar weer eens aan van: O ja, jíj.’ 

Beeld: ANP 

Nu het bekend is geworden dat de kinderen van Samantha de Jong en Michael van der Plas naar Spanje verhuizen staat de telefoon van Michael ongetwijfeld roodgloeiend. Op Facebook geeft Michael een reactie op de situatie.

Hij schrijft: 'Goedemorgen bijna middag.

Vanmorgen hiermee wakker geworden toen ik naar buiten keek. Om nog maar te zwijgen van al het moois dat ik zag toen ik mijn ogen open deed: mijn kindertjes veilig en wel in dit mooie land en mijn nieuwe vriendin druk bezig met het ontbijtje voor ons.

De media vandaag staan er vol van begrijp ik en de roddelbladen ook. Inderdaad zijn de kinderen mee naar Spanje en vandaag is de eerste dag hier. Over de thuissituatie heb ik niet zoveel te zeggen al heb ik er natuurlijk wel een mening over, het enige wat er toe doet voor nu is rust en stabiliteit voor de kinderen.

Als je als vader zijnde de moederrol helemaal in moet vullen, ontdek je pas echt wie je kinderen zijn. Althans, dat geldt voor mij. Ik kan goed merken dat de huidige rust en regelmaat een erg positief effect op ze heeft en ik zie twee schone en happy kleine bengeltjes door het huis rennen nu, lachend en zingend. Dit is ook wie ik ben, een vader en ondernemer, genietend van deze fase in ons leven.

Wij gaan straks denk ik bij het zwembadje kijken en lekker wat eten met de kids, Angelina krijgt huiswerk en gelukkig kan dat allemaal onder gecertificeerde begeleiding hier gedaan worden volgens de Nederlandse eisen, aan alles is gedacht. Lieve mensen ik wens jullie een fijne dag!'

Beeld: Peter Smulders

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)