Nienke Römer en Frederik Brom vieren binnenkort hun koperen huwelijk, maar het geluk is hen niet komen aanwaaien. In een exclusief interview met Story vertelt het acteurskoppel hoe ze de stormen hebben overleefd. 

Article continues after the ad

12,5 jaar getrouwd

Over drie maanden is het feest in Huize Brom-Römer. Dan vie- ren Frederik Brom (42) en Nienke Römer (42) dat ze 12,5 jaar zijn getrouwd. Dat ze nog steeds samen zijn, vinden ze niet vanzelfsprekend, want het huwelijksgeluk is de twee niet altijd komen aanwaaien. Zo was de komst van hun twee dochters, Nele (13) en Rosa (8), een ultieme relatietest voor het acteurskoppel. ‘Iedereen om je heen kan nóg zo hard roepen dat je leven gaat veranderen, zelf kun je dat van tevoren niet overzien,’ vertelt Frederik. ‘Je komt in een hogedrukpan te zitten en kunt eigenlijk geen kant meer op.

Trots

Dus de scherpe kantjes worden wat scherper en de losse kantjes worden wat losser. Overal betaal je een prijs voor. Aan de andere kant is het hartstikke leuk om samen al die fases door te gaan. Nienke en ik kunnen vol trots naar onze kinderen kijken. Die hebben we toch mooi samen op de aarde gezet.’ Nienke vult hem aan: ‘De zorg voor een kind is iets wat je gaandeweg leert. Daar kun je van tevoren geen cursusje voor volgen. De babytijd vond ik best zwaar en pittig. Je hebt slapeloze nachten en je zit vast aan huis. Het is ook veel geregel, zeker als je allebei werkt. Een baby neemt veel ruimte in beslag, dus je hebt minder tijd en energie voor jezelf en je relatie. Het gevaar is dat je langs elkaar heen gaat leven. Als we op vakantie gingen, moesten we altijd eerst een paar dagen ruziemaken, want dan hadden we elkaar gewoon te weinig gezien.’ Voor Nienke en Frederik kwam er pas rust in de tent toen hun dochters naar de kleuterschool gingen. ‘Dat heeft wel even acht jaar geduurd, want toen de eerste naar school ging, werd de tweede geboren. Maar als je dat allemaal achter de rug hebt, kijk je elkaar weer eens aan van: O ja, jíj.’ 

Beeld: ANP