Lang hield Melania Trump de schijn van een gelukkig huwelijk met haar Donald nog op, maar nu de ene na de andere buitenechtelijke affaire van haar man het wereldnieuws haalt, doet de first lady geen moeite meer. Volgens Amerikaanse media is het een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse president een gescheiden man is.

Dit verhaal verscheen in Story editie 9.

De reden dat Melania Trump nauwelijks te zien was tijdens de verkiezingscampagne van haar echtgenoot in 2016, was naar eigen zeggen hun zoon Barron. ‘De uren die je met je kind doorbrengt, zijn belangrijk,’ zei de huidige first lady daar destijds over. ‘Barron heeft een ouder nodig die bij hem is.’ Ze leek tevreden met haar rol op de achtergrond. Met de politiek bemoeide ze zich niet. Naast het moederschap werkte ze wel aan een eigen carrière. Ze lanceerde naast haar horloge- en sieradencollectie ook een huidverzorgingslijn.

Uitgestippeld

Met de vraag hoe ze een eventuele rol als first lady vorm zou geven was ze totaal niet bezig; er werd immers van uitgegaan dat Donald Trump de verkiezingen zou verliezen. Het was allemaal al uitgestippeld: Trump zou zijn eigen televisiezender beginnen en Melania zou weer van het New Yorkse leven kunnen gaan genieten. Maar het liep anders. Toen bekend werd dat Trump toch écht ging winnen, ‘barstte Melania in huilen uit, en niet van blijdschap’, zo staat te lezen in het onlangs uitgekomen boek Fire and Fury: Inside the Trump White House.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: AP Photo/Evan Vucci