Humberto Tan schrijft dit jaar een sinterklaasboek met de titel Het geheim van de gouden pepernoot. "Ik vond het enorm leuk om in de gedachtewereld van kinderen te kruipen en een verhaal rond Sinterklaas te verzinnen'', zegt Humberto.

Uniek aanbod

"Tegen dit aanbod kon en wilde ik geen nee zeggen." Eerder verscheen van zijn hand Rondom Tan en bundelde hij zijn sportcolumns in het boek Als winnen makkelijk was, zou iedereen het doen.

Illustraties

De illustraties in het boek van Humberto zijn gemaakt door Alice Hoogstad. Ze illustreert al jaren met veel succes kinderboeken. Hoogstad won in 2015 de Gouden Penseel met Monsterboek. Haar werk kreeg ook veel internationale prijzen. Haar prentenboek Bolder en de Boot werd verfilmd door de KRO voor het programma Mijn mooiste prentenboek.

Article continues after the ad

Jumbo

De schrijvers van twee andere sinterklaasboeken maken Unox en de supermarktketen later bekend. De sinterklaasboeken liggen vanaf 13 november in de filialen van Jumbo.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders 
(ANP)