Matthijs van Nieuwkerk is al jaren het gezicht van De Wereld Draait Door. Toch wil hij het dit jaar rustiger aan doen, en daarom wordt er een vervanger voor hem gezocht. De naam van Humberto Tan is al gevallen... 

NPO

De kijkcijfers van RTL Late Night zijn niet om naar huis te schrijven. Daarom is het wellicht een slimme zet voor Humberto om Matthijs te vervangen in de maanden dat hij De Wereld Draait Door niet presenteert. NPO-directeur Frans Klein ziet Humberto als vervanger wel zitten. Hij heeft toegegeven dat hij Humberto recent benaderd heeft om 'een rol te spelen' bij de vervanging. 

RTL Late Night

 

Article continues after the ad

"Ik heb hem een tijdje terug in het voorbijgaan met hem gesproken", vertelt Klein aan De Volkskrant. Hij noemt Humberto's latenightshow 'gezapig, niet zo verrassend meer'. Volgens de directeur is het programma niet vernieuwend genoeg meer. "In het begin was het de 'talk of the town', maar als ik nu kijk, denk ik: ze hebben zitten slapen. Ze hebben te lang gedacht: dit werkt blijkbaar, niks meer aan doen."

Geen interesse

Ondanks de interesse van NPO-directeur Klein, is Humberto minder enthousiast. Hij is niet ingegaan op het aanbod. "Hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen," aldus Klein.

Beeld: Peter Smulders