Zelfs nu ‘zijn’ RTL Late Night hem bijna ontnomen is, wordt Humberto Tan nog altijd beveiligd. Zou zijn opvolger Twan Huys wel beseffen dat dit hem straks als nieuwe presentator van de talkshow óók te wachten staat? 

De spreekwoordelijke bom die al tijden onder RTL Late Night lag, mag in het gezicht van voormalig goudhaantje Humberto Tan (52) ontploft zijn, zijn intensieve bewaking is nog altijd van kracht. De beveiligingsexpert die op deze Story-foto’s met zijn hond het Amsterdamse Schiller Hotel (de locatie van RTL Late Night) inloopt, komt daar níét om een bakje water voor zijn viervoeter vragen. Ze hebben een belangrijkere taak: het voorkomen van een aanslag op Humberto plus alle andere aanwezigen tijdens de live uitzendingen! Op de vijf werkdagen melden zich in de namiddag beveiligers met speciale bomhonden die verstopte explosieve ladingen met hun reukvermogen moeten zien op te sporen.

Honden

‘We zijn hier elke dag dat er een live uitzending van RTL Late Night is,’ vertelt één van hen aan Story. ‘Zes uur voordat de uitzending begint, tot die is afgelopen. Dat gebeurt niet zonder reden, maar daar mag ik uit veiligheidsoverwegingen niets over zeggen.’ Wordt in andere gevallen volstaan met één herdershond, niet in het geval van Humberto’s programma. ‘We gebruiken ook cockerspaniëls. Herdershonden kunnen op een gegeven moment wat lakser worden. Dat zit veel minder in de aard van de cockerspaniël, die altijd enthousiast blijft om gevaar op te sporen. Om zo weinig mogelijk risico te nemen, maken we gebruik van beide hondenrassen.’ 

Lees het hele verhaal in editie 11. 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders