Een lang en gelukkig huwelijk tussen Married at First Sight-koppel Ronald en Monique leek er definitief niet in te zitten toen zij opbiechtte zich niet aangetrokken tot hem te voelen. Maar de aflevering van gisteravond nam een héél onverwachte wending.

Monique stak het niet onder stoelen of banken op de eerste avond van hun huwelijksreis: ze voelde geen seksuele klik met Ronald. Hij reageerde teleurgesteld, en vroeg de volgende dag zijn beste vriend Stefan om raad. Die adviseerde hem om voor zichzelf te kiezen en er een leuke vakantie van te maken, als vrienden. Zo gezegd, zo gedaan. Daarmee leken Ronald en Monique, ondanks hun hoge slagingskans, definitief geen match.

Article continues after the ad

Lange zoen

Het gematchte stel besluit er het beste van te maken, en gaan samen varen en paardrijden. Ineens lijkt Monique van gedachten te veranderen. 'Het was een dag om nooit te vergeten en ik weet zeker dat hij er ook zo over denkt,' zegt een enthousiaste Monique. 'De laatste paar dagen die ik met hem doorbracht, denk ik toch: kom op, laten we nog een poging wagen!' Ze geeft toe dat ze misschien te snel heeft geoordeeld. 'Als je hem eenmaal leert kennen, is het een hele toffe vent. Dat heb ik nu wel ondervonden.' Als het stel terugkeert naar de hotelkamer, gebeurt er iets onverwachts. 'Toen zaten we op bed en toen gaf ‘ie mij opeens een zoen. En het was echt een hele lange zoen (...) Ik vond het zeker niet onprettig,' aldus Monique.

Afwijzing

De Married at First Sight-kandidate is om: ze wil het tóch proberen, en neemt hem even apart. 'Ik wil ons toch nog een kans geven om de deur een klein stukje open te zetten,' geeft ze toe. Maar voor Ronald is het te laat. 'Het heeft voor mij zo’n impact gehad dat ik niet wist wat ik wel en niet moest doen. Je mag best weten dat ik een goede vriend heb gebeld, die mij als advies gaf dat ik hier ook voor mezelf was. Zo van: probeer er alsnog van te genieten. Ik vond het leuk om met jou hier op vakantie te zijn, leuke dingen te doen. Maar daar scheiden onze wegen.'

Kijkers reageren verdeeld op de mislukte romance tussen Ronald en Monique:

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: RTL