Ziel en zaligheid leggen kandidaten in hun brieven aan de boeren die hun hart sneller doen kloppen, maar die liggen nu op straat. Dat meldt Slebs.nl.

Open en bloot blijken de brieven en foto’s van de aspirant-boerinnen en -boeren onbeveiligd op internet te staan. En daar was niet eens een fiks kunststukje van een hacker voor nodig, zo schrijft het blog.

Wagenwijd open

De KRO-NCRV heeft naar verluidt gewoon de deur wagenwijd open staan en met een beetje snugger nadenken over de structuur van een database kom je uit bij de totaal open map waar de brieven en foto’s staan.

Open Directory

Slebs: “Meteen maar even hoe we hier achter zijn gekomen omdat het op een bepaald niveau ook wel weer heel grappig is: dankzij een OPEN DIRECTORY! Je verzint het niet, wij dachten dat dit fenomeen zo rond 2007 wel uitgestorven was maar nee, bij de KRO NCRV doen ze er nog gewoon aan.”

Article continues after the ad

Reactie

KRO-NCRV heeft excuses aangeboden voor een lek op zijn website waardoor enige tijd brieven en foto's van honderden potentiële kandidaten die zich hebben aangemeld voor het programma Boer zoekt Vrouw openbaar zijn geworden. De omroep zegt in een verklaring "enorm geschrokken'' te zijn van het lek dat is geconstateerd in de beveiliging in het aanmeldsysteem van de Boer zoekt Vrouw-website. "Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Bij constatering is onmiddellijk actie ondernomen, het datalekprotocol is in werking gesteld en het lek gedicht. Wij betreuren het voorval ten zeerste en doen er alles aan om dit in de toekomst te voorkomen", zo is te lezen in de verklaring.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Door: Show.nl | Beeld: Peter Smulders