Doris Day overleden

Doris Day is vanochtend overleden, in haar huis in Carmel Valley Village, Californië. De Amerikaanse zangeres en actrice is 97 jaar oud geworden.

Bijna 300 fans verzamelden zich vorige maand in haar woonplaats om haar verjaardag te vieren. Op dat moment had de Hollywoodster nog een uitstekende lichamelijke conditie voor haar leeftijd. Onlangs liep ze echter een ernstige longontsteking op, wat leidde tot haar dood vanochtend. Ze werd omringd door een paar goede vrienden.

Succes

Doris scoorde in 1956 een megahit met het nummer Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be). Daarnaast vergaarde ze succes met haar rol in films als Pillow Talk en Calamity Jane. Ook kreeg ze van 1986 tot en met 1973 haar eigen tv-show met The Doris Day Show. 

Doris Day Animal Foundation

Sinds de jaren '70 hield Doris zich bezig met haar Doris Day Animal Foundation (DDAF). Hiermee wilde ze dierproeven bestrijden en pleitte ze voor onderwijs in castratie in Amerika. De Doris Day Animal Foundation ondersteunt ook nationale reddingsorganisaties en dan met name organisaties die zich inzetten voor huisdieren die al wat ouder zijn. Haar stichting blijft voortbestaan onder dezelfde missies nu ze er niet meer is.

Article continues after the ad

Geboortebewijs

In 2017 kwam haar echte leeftijd aan het licht; ze bleek twee jaar ouder dan ze vertelde. Al langer was niet helemaal duidelijk of ze in 1922 of 1924 werd geboren. Amerikaanse media doken haar geboortebewijs op, waaruit bleek dat ze in 1922 het levenslicht zag.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Doris Day Animal Foundation | Beeld: ANP