De zelfmoord van haar vader Herman was voor klasgenootjes van Holly Mae Brood reden voor pesterijen. Dat vertelt de presentatrice in Viva.

'Je lijkt je vader wel'

"Als ik bij gym van een bankje sprong, maakten kinderen lelijke opmerkingen als: ‘Je lijkt je vader wel.’", herinnert Holly zich. De nu 22-jarige was zes jaar oud toen Herman zijn leven beëindigde door van het dak van een hotel in Amsterdam te springen. In de jaren daarna werd ze vaak gepest. "Op de basisschool heb ik het heel zuur gehad, ik werd zelfs met takken geslagen. Misschien ook uit afgunst omdat ik voor televisie danste."

Terugvechten

De actrice heeft weleens van zich afgeslagen, bekent ze. "Ik kon driftig worden. Ik heb eens een meisje geslagen en aan haar haren getrokken. Mensen mogen me lelijk of niet-getalenteerd vinden, maar als je iemand pakt op gevoelige dingen die zich in haar leven hebben afgespeeld, dan verdien je een beuk in je gezicht."

Article continues after the ad

Gelukkige jeugd

Ondanks het pesten en de dood van haar vader kijkt Holly terug op een gelukkige jeugd. "Ik heb weinig negatieve gevoelens bij het overlijden van mijn vader. Het was natuurlijk heel heftig wat er gebeurde, maar mijn moeder heeft ons goed opgevangen. Ik ben nooit iets tekortgekomen."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | (ANP)