Willem Holleeder gaat in hoger beroep tegen zijn levenslange gevangenisstraf. Zijn advocaat Sander Janssen ziet daar nog 'mogelijkheden en kansen', liet hij na afloop van het vonnis weten.

Holleeder (61) werd donderdag veroordeeld tot levenslang voor het geven van opdrachten voor vijf liquidaties.  De rechtbank in Amsterdam acht Willem Holleeder schuldig aan alle moordaanslagen die hem ten laste zijn gelegd. Het gaat om de moord op Cor van Hout, Willem Endstra, Kees Houtman, Thomas van der Bijl en John Mieremet en doodslag op Robert ter Haak. Het vonnis volgt later donderdag.

Article continues after the ad

Opdracht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een levenslange gevangenisstraf tegen de 61-jarige Holleeder geëist, omdat hij opdracht zou hebben gegeven voor meerdere liquidaties, in de periode 2003-2006. Ook zou Holleeder een misdaadbende hebben gevormd met de criminelen Dino Soerel en Stanley Hillis.

Eerder levenslang

Soerel kreeg al eerder levenslang, wegens zijn organiserende rol bij de moord op Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Hillis werd vermoord in 2011.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP