Vandaag is het gerechtshof Den Haag met het proces tegen PVV-leider Geert Wilders begonnen vanwege zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak. Er zijn elf zittingsdagen uitgetrokken voor het hoger beroep.

'Wat de uitkomst ook moge zijn, het interesseert me allemaal niets. Mij de mond laten snoeren? Nooit', laat Geert Wilders weten aan RTL Nieuws voordat het proces begon. 

Uitspraak

De uitspraak van het proces staat gepland op 6 juli, maar wat het ook wordt, Wilders geeft aan zich daar niets van aan te trekken. 'Wat de uitkomst ook moge zijn, het interesseert me allemaal niets. Ik blijf zeggen wat ik vind, in het uiterste geval alleen in de Tweede Kamer waar ik immuniteit geniet', aldus Wilders.

Belediging en discriminatie

Wilders moet zich verantwoorden voor zijn 'minder minder'-uitspraak over Marokkanen in maart 2014. De uitspraak werd op televisie uitgezonden waardoor er wel meer dan 7000 mensen aangifte hebben gedaan. Het Openbaar Ministerie besloot Wilders te vervolgen.

Op 9 december 2016 deed de rechtbank de uitspraak dat Geert Wilders schuldig werd bevonden aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie, maar hij werd vrijgesproken van aanzetten tot haat. Direct na de uitspraak liet de PVV-leider weten in hoger beroep te gaan.


Bron: RTL Nieuws | Beeld: ANP

 

Chantal Janzen is klaar met alle gebroken nachten en besluit baby Bobby wat kennis bij te brengen. 

Op haar Instagram plaatst ze een foto van Bobby in een draagzak waar ze bij schrijft: 'Hier heb ik ‘m net verteld dat ie het vanaf morgen echt uit z'n hoofd moet laten om iedere dag rond 4.45u z'n luier vol te gooien en daardoor niet meer gaat slapen. Wij mensen kakken overdag, ok? Ok. #zotezienbegrijptiehet'

Veel volgers moeten lachen om de foto en opmerking, maar het nachtelijke verschoon-moment is voor meer mensen herkenbaar. Daar speelt Chantal Janzen handig op in door de tekst onder haar post af te sluiten met: #werommelenallemaalmaarwataanmensen.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, instagram

Het lijkt erop dat Brad Pitt en Angelina Jolie iets meer tot elkaar zijn gekomen in hun 'vechtscheiding'. Volgens een bron zou Angelina een handreiking naar Brad hebben gedaan om er samen uit te komen wat betreft co-ouderschap. 

Brad en Angelina zouden elkaar 'stiekem' ontmoet hebben bij haar thuis. "Het was de eerste keer dat ze bij elkaar kwamen om dingen door te spreken en een beslissing te maken in het belang van hun zes kinderen. Het was een succes en ze willen dit graag voortzetten", aldus de bron. "Angelina was klaar met moddergooien en wil graag met Brad tot een oplossing komen. Brad heeft al die tijd de vrede bewaard tussen hen en kijkt er naar uit om een rustigere situatie voor de kinderen te realiseren."

Drank en drugs

Jolie vroeg op 20 september 2016 de scheiding aan van Brad en sindsdien leefde het voormalige glamourkoppel in onmin met elkaar. Angie beweerde dat Brad teveel dronk en drugs gebruikte, wat resulteerde in een 'vervelende verhouding met hun kinderen'. Volgens Brad is dit onzin en wil hij juist niets liever dan veel tijd met zijn kinderen doorbrengen, waartoe hij naar eigen zeggen 'prima in staat is'.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP