Het is feest in huize van Moorsel! Leontien mag vandaag alweer 49 kaarsjes uitblazen. Deze mijlpaal moet natuurlijk groot gevierd worden voor de voormalig wielrenster!

Leontien viert alweer haar 49e verjaardag. Inmiddels ligt haar veelbewogen wielercarrière alweer een tijdje achter zich. Eind jaren 80 brak ze door in de wereld van het wielrennen. Haar fanatisme resulteerde helaas in anorexia en na een zware tijd kwam ze langzaam weer bovenop. In de jaren die volgden behoorde ze tot de beste wielrenners ter wereld.

Article continues after the ad

Carrière

Ze werd zes keer Sportvrouw van het Jaar en in 2004 zette Leontien een punt achter haar wielercarrière na de Olympische Zomerspelen in Athene. Hierna verdween ze niet uit de spotlights want in 2008 kwam haar biografie 'Leontien van Moorsel, de rit van mijn leven' uit. Ook besloot ze vanuit haar eigen ervaring met anorexia eind 2013 het Leontienhuis op te richten waar jonge mensen met een eetstoornis ondersteund worden.

Privéleven

De topwielrenster trouwde op 25 oktober 1995 met haar grote liefde Michael Zijlaard. Ze kregen een dochter met de naam Indy die inmiddels alweer 12 jaar is.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP