Het is groot feest in huize Van Duin vandaag. André mag namelijk 72 kaarsjes uitblazen! Of hij vandaag ook zo'n heerlijke taarten voorgeschoteld krijgt als in 'Heel Holland Bakt', is nog maar de vraag.

De presentator en komiek kwam 72 jaar geleden ter wereld als Adrianus Marinus Kyvon. Later koos hij voor de artiesten naam André van Duin, zoals wij hem nu allemaal kennen. De grappenmaker is sinds 2006 getrouwd met zijn jongere echtgenoot Martin Elferink. André en zijn man schelen 20 jaar, maar juist dat leeftijdsverschil zou volgens de komiek goed de reden kunnen zijn dat hij nog zo energiek is.

Geen rol

Aan het AD vertelde Van Duin: 'Dat zou best kunnen. We schelen zeventien jaar. Aan de andere kant: ons leeftijdsverschil speelt qua interesses of belevingswereld geen rol. We houden beiden van lekker eten en een borreltje en voor ons geen verre reizen, maar hooguit af en toe een stedentripje of een weekeinde bij de woonboot in Aalsmeer. Het is wel zo dat hij van films vol narigheid houdt, terwijl ik van de vrolijkheid ben. Als hij weer zo'n drama bekijkt, denk ik: godalle-machtig waar je het geduld voor hebt.' Hij vervolgt: 'Net als met lezen: hij verslindt dikke pillen, terwijl ik slechts één boek heb gelezen: Alleen op de wereld. We gaan wel drie keer per week samen een uur zwemmen en trainen met gewichten in het water. Dan zet je een koptelefoon op en beweeg je op muziek. Geweldig: je krijgt er geen blessures van en je blijft erdoor in shape. Want als je ouder wordt, gaat toch alles een beetje hangen en begin je in te zakken. Verder hebben we veel jongere vrienden, dertigers en veertigers. Die houden je ook vitaal. Als ik alleen maar tussen leeftijdsgenoten zou zitten, zou ik vaker worden geconfronteerd met narigheid als ziektes en overlijden.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Bron: AD | Beeld: Peter Smulders