De artsen gaven hem hooguit vier maanden. Maar bijna vijf jaar nadat oud-voetballer Fernando Ricksen te horen kreeg dat hij lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS, geniet hij op zijn manier nog altijd van het leven. Story zocht de voormalig international op in Spanje, waar hij woont met zijn vrouw Veronika en hun dochtertje Isabella (5). Hoelang is zijn gezinsgeluk hem nog gegund?

Het zijn beelden die menigeen nog altijd kippenvel bezorgen: het moment dat Fernando Ricksen in oktober 2013 aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk vertelt dat hij aan ALS lijdt. Zijn optreden in DWDD zorgt voor een enorme schrikreactie. Niet alleen omdat Fernando dat schokkend en geëmotioneerd zei, maar ook omdat het zijn eigen doodvonnis betrof. Want ondanks alle onderzoeken en al die miljoenen die jaarlijks worden opgehaald, is er nog altijd geen medicijn tegen deze spierziekte gevonden. ‘Nee,’ zegt Veronika Ricksen, als zij speciaal voor Story de deuren van hun mooie villa in de buurt van Valencia heeft geopend en ze Fernando in een rolstoel de veranda oprijdt, ‘die beelden hebben wij nooit teruggezien. Te confronterend.'

More content below the advertising

Dat Veronika het woord doet, is niet zomaar. Zij is vrijwel de enige die haar man nog begrijpt. Want praten, dat gaat inmiddels niet meer. ‘Al moet ik wel zeggen,’ zo laat Fernando via zijn Russische vrouw weten, ‘dat het de afgelopen maanden niet heel veel slechter is geworden. Ja, ik zit inmiddels in een rolstoel omdat ik niet meer kan lopen. Ook heb ik nu 24 uur per dag hulp nodig omdat ondertussen al mijn spieren zijn uitgevallen. Maar ik kan nog altijd enigszins normaal ademen. Dat is gelukkig niet verslechterd.’ Daarnaast kan hij tot zijn grote vreugde bijna alles eten. Van sushi tot chocolade, van tapas tot een stuk vlees. ‘Sterker nog,’ zegt Veronika terwijl ze hun dochtertje Isabella, net terug van school, liefdevol in de armen neemt, ‘Fernando eet elke dag zelfs twee steaks! Weliswaar heb ik die geprakt alsof het voor een baby is, maar toch, hij eet het wel.’ 

Lees het hele interview in Story editie 19. Woensdag in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders

Samantha leek het een tijdje rustiger aan te doen en te kiezen voor zichzelf. Toch kan de blondine de spotlights niet helemaal missen. De Haagse realityster heeft namelijk een rolletje in een carnavalsclip.

In de video van 'de Zieke Broeders' speelt Samantha de zuster. Op Instagram schrijft ze: 'Hebben jullie de nieuwste clip van mijn vriendjes Zieke Broeders al gezien? 3x raden wie hun ‘zuster’ is….' Of De Jong ook zelf mee gaat hossen op deze muziek, is nog even afwachten.

More content below the advertising

'Barbie is dood'

Hoewel Samantha een tijd terug nog verkondigde in Story dat ze voorgoed afscheid had genomen van haar alter ego, lijkt de Haagse beetje bij beetje weer terug te keren naar de 'oude Barbie'. Haar blonde lokken zijn terug én ze heeft de eerste stappen weer gezet in de spotlights. Vorig jaar moest Samantha opgenomen worden in een Schotse afkickkliniek. Zestien weken lang werkte ze in alle rust aan zichzelf. Aan haar drugs- en medicijnverslaving, en haar zware depressie. Toen vertelde ze aan Story: 'Ik heb eindelijk rust gevonden. 2018 begon heel slecht met die eerste zelfmoordpoging, maar is uiteindelijk goed geëindigd. Dat ik nu mijn verhaal vertel, is omdat ik de mensen wil laten weten dat ik het niet met opzet heb gedaan. Ik heb zoveel pijn gehad. Nu weten ze hopelijk waar het vandaan kwam, en is er misschien meer begrip voor me. Ik weet zeker dat 2019 voor mij goed gaat beginnen. Het wordt mijn jaar, en dat van mijn kinderen!’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Show | Beeld: Instagram

Coaches Anouk en Ali B waren gisteravond te gast bij Jinek om vooruit te blikken op de finale van The Voice of Holland aanstaande vrijdag. Als ook het muzikale werk van de coaches zelf even ter sprake komt, laat de zangeres – goudeerlijk als ze is – geen spaan heel van de rapper.

‘Ik kan het echt niet aan’

Wat muziek betreft dan. Nadat Eva een fragment uit Ali’s nieuwe single Vlinders van Ali B samen met Gers Pardoel en Jan Smit laat horen, vraagt ze Anouk of ze (in The Voice-termen) ‘gedraaid’ zou hebben voor Ali. Daarop antwoordt Anouk resoluut: 'Nee, ik kan het echt niet aan. Ik vind het echt heel slecht.'

More content below the advertising

‘Hij zit altijd ergens te huilen’

Ook het eerbetoon van Ali aan de overleden Mies Bouwman tijdens de uitreiking van De Televizier-Ring vond ze niets. 'Ik hoorde dat liedje en dacht: dat kan niet waar zijn. Zo slecht.' De emotionele Ali barstte tijdens dat optreden in tranen uit, waardoor hij niet altijd even zuiver zong. Dat Ali ‘zo vaak’ en public huilt, vindt Anouk ook maar irritant.

‘Tenenkrommend’

Maar het was niet enkel negatief wat Anouk op tafel gooide. Ook noemde ze Ali 'fantastisch in The Voice of Holland' en 'zakelijk heel sterk'. Enkel zijn muziek is niet haar ding. 'Qua muzikaal, weet ik het niet. Zijn nummers, als hij gaat zingen… Hoe ging dat nummer? ‘Waar ben jij nou?’ Ja, sorry, ik kan dat niet aan. Ténenkrommend', lacht ze.

‘Doen wat je zelf leuk vindt’

Ali liet zich niet kennen en reageerde even vrolijk als altijd (op die huilmomenten na dan) op het commentaar van Anouk. 'Het is waarschijnlijk ook k.u.t. wat ik doe. Maar soms moet je gewoon doen wat je zelf leuk vindt', legt hij uit. Kijkers kunnen ook wel lachen om de kritiek van Anouk op Ali B. Al moeten sommige mensen toch wel even slikken. Zij vinden het toch wel sneu voor Ali B., die alles altijd zo goed bedoelt.

Bekijk het fragment in onderstaande video vanaf  minuut 8.56:

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Flaironline | Beeld: Still uit aflevering