Er zijn van die BN'ers waarvan we weten dat ze niet om een cent verlegen zitten. Maar hoe rijk ze nu eigenlijk echt zijn, daar komen we vaak niet achter. Vandaag trachten we het vermogen van presentator Matthijs van Nieuwkerk te achterhalen.

De presentator die inmiddels ruim twaalf jaar actualiteitenprogramma 'De Wereld Draait Door' presenteert, heeft zijn schaapjes zeker op het droge. Met een jaarsalaris van ongeveer 500.000 euro hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen maken. 

Toen DWDD tien jaar bestond, kwam Quote met een berekening voor zijn vermogen na het programma tien jaar gepresenteerd te hebben. Volgens het blad harkte de presentator in de tien jaar dat hij het programma presenteerde zo'n vier miljoen euro binnen. Dat werd gebaseerd op zijn jaarlijkse salaris, maar ook de Audi A6 die hij voor de deur had staan en het huis dat hij in Amsterdam bezit. 

Volgens verschillende sites ligt zijn jaarsalaris nu dichter bij de zes dan de vijf ton en om die reden kunnen we wel concluderen dat het vermogen van 's lands best verdienende presentator alleen maar verder groeit. 

Article continues after the ad

Nu zou hier binnen een jaar of twee verandering in kunnen komen.  Vorige maand wist Qoute nog te melden dat de NPO het mes gaat zetten in de topsalarissen. Nog twee seizoenen moet Matthijs van Nieuwkerk zijn topsalaris ontvangen, maar daarna wordt dit teruggebracht naar 181.000 euro. Wat nog steeds neerkomt op een lutteler 15.000 euro per maand. Niet slecht als je het ons vraagt. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10