Afgelopen dinsdag vierde Louis van Gaal zijn 66ste verjaardag. De voetbalcoach koos er dit jaar voor om te stoppen als trainer en zich te richten op zijn gezin, na het overlijden van vier mensen uit zijn nabije omgeving. King Louis hoeft zich natuurlijk geen zorgen te maken om inkomsten na zo'n succesvolle carrière. Maar hoeveel is de voetballegende nou echt waard?

Lees ook: Zo rijk is Humberto Tan

20,1 miljoen

Toen Van Gaal vorig jaar zou worden ontslagen bij Manchester United, maakte Quote een schatting van hoe zijn vermogen er uit ziet. Quote schatte eerder dat na zijn internationale avontuur met Nederland op het WK, het vermogen van Van Gaal op €24 miljoen zou liggen. In zijn eerste seizoen bij Manchester United sprokkelde Van Gaal zo’n €7,3 miljoen bij elkaar. In zijn laatste seizoen was dat iets minder: €6,5 miljoen. Als laatste kwam daar de zogenaamde ‘oprot’-premie van €6,3 miljoen bij, waardoor het totaal vermogen van Louis op €20,1 miljoen kwam te liggen.

Article continues after the ad

Portugal

Van Gaal woonde vorig jaar nog met zijn Truus in Portugal, waar de inkomstenbelasting een stuk lager ligt. Hierdoor meende Quote dat het echtpaar hun vermogen kon laten groeien tot €34,5 miljoen. Maar na de verhuizing naar Nederland dit jaar gaat dat waarschijnlijk niet lukken.

'Niets doen'

De trainer zelf was echter nooit te spreken over de grote bedragen die hij kreeg voor 'niets doen'. Zo grapte hij tijdens een congres voor managers in 2015: 'Ik kom uit een tijd waarin de manager alles deed'. 'Nu ben ik de trainer en heb ik een wetenschappelijke afdeling, een afdeling voor de scouting, eentje voor de medische zaken en heb ik assistant-trainers. Ik doe helemaal niks, echt niks. Ik delegeer, ik delegeer, en verdien bakken met geld.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Quote | Beeld: ANP