Afgelopen dinsdag vierde Louis van Gaal zijn 66ste verjaardag. De voetbalcoach koos er dit jaar voor om te stoppen als trainer en zich te richten op zijn gezin, na het overlijden van vier mensen uit zijn nabije omgeving. King Louis hoeft zich natuurlijk geen zorgen te maken om inkomsten na zo'n succesvolle carrière. Maar hoeveel is de voetballegende nou echt waard?

Lees ook: Zo rijk is Humberto Tan

20,1 miljoen

Toen Van Gaal vorig jaar zou worden ontslagen bij Manchester United, maakte Quote een schatting van hoe zijn vermogen er uit ziet. Quote schatte eerder dat na zijn internationale avontuur met Nederland op het WK, het vermogen van Van Gaal op €24 miljoen zou liggen. In zijn eerste seizoen bij Manchester United sprokkelde Van Gaal zo’n €7,3 miljoen bij elkaar. In zijn laatste seizoen was dat iets minder: €6,5 miljoen. Als laatste kwam daar de zogenaamde ‘oprot’-premie van €6,3 miljoen bij, waardoor het totaal vermogen van Louis op €20,1 miljoen kwam te liggen.

Portugal

Van Gaal woonde vorig jaar nog met zijn Truus in Portugal, waar de inkomstenbelasting een stuk lager ligt. Hierdoor meende Quote dat het echtpaar hun vermogen kon laten groeien tot €34,5 miljoen. Maar na de verhuizing naar Nederland dit jaar gaat dat waarschijnlijk niet lukken.

'Niets doen'

De trainer zelf was echter nooit te spreken over de grote bedragen die hij kreeg voor 'niets doen'. Zo grapte hij tijdens een congres voor managers in 2015: 'Ik kom uit een tijd waarin de manager alles deed'. 'Nu ben ik de trainer en heb ik een wetenschappelijke afdeling, een afdeling voor de scouting, eentje voor de medische zaken en heb ik assistant-trainers. Ik doe helemaal niks, echt niks. Ik delegeer, ik delegeer, en verdien bakken met geld.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Quote | Beeld: ANP

Roxeanne Hazes mag vandaag 26 kaarsjes uitblazen. Deze verjaardag is extra bijzonder voor de zangeres, want het is de eerste keer dat ze het viert als moeder. En daar hoort natuurlijk een bijzonder cadeau bij.

Haar zoontje Fender heeft namelijk een prachtige tekening gemaakt voor Roxeanne. Ook door Erik is ze aardig verwend met cadeautjes, maar het geschenk van haar kleine spruit heeft toch wel de meeste indruk gemaakt. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, Peter Smulders

Cabaretier Youp van ‘t Hek heeft een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afgezegd. De shows die hij op 18 en 19 januari in Theater de Schie zou spelen, zijn afgelast, maakte het theater bekend.

Het is niet bekend wat Van ‘t Hek precies heeft. De voorstellingen zijn verplaatst naar data in juni. De bezoekers zijn op de hoogte gesteld.

Onwel

De 64-jarige cabaretier zegde drie jaar geleden plotseling zijn tournee af nadat hij een aantal keer onwel was geworden op het podium. Eind december 2015 onderging Van ‘t Hek een zware hartoperatie. In de loop van 2016 hervatte hij zijn optredens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders