Viola Holt kennen we allemaal van de 5 Uur Show die ze samen met Catherine Keyl presenteerde. Jaren geleden verdween ze van de buis en sindsdien heeft ze een aantal bijzondere carrièreswitches achter de rug. 

5 Uur Show

Bijna 10 jaar lang presenteert Holt De 5 Uur Show, van 1989 tot 1998 is zij er samen met Catherine Keyl iedere doordeweekse dag te zien. Hierna verhuist ze naar Mexico met haar man. 

Het roer om

Na de verhuizing brak een periode aan waarin Viola Holt veel van baan zou veranderen. In Mexico had ze samen met haar man een Indonesisch restaurant. Toen zij in 2003, na vijf jaar, weer terugkeerde lagen er wat plannen voor televisieprogramma's, maar Viola koos een ander pad. Ze opende een Reiki-praktijk. 

Kunstenares

Vandaag de dag is Viola Holt kunstenares en maakt ze onder andere in opdracht schilderwerken. Ze stelt deze ook tentoon op haar Facebook-pagina. In 2010 naam Holt nog deel aan het programma Ranking the Stars, maar in principe is zij niet langer op televisie te zien. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

Beeld: Peter Smulders