Het is hét Friese nummer wat iedereen mee kan zingen: Wêr Bisto van Twarres. De band, die bestond uit jeugdvrienden Mirjam Timmer en Johan van der Veen, scoorde de ene hit na de andere in begin 2000. En niet alleen in het Fries, ook in het Engels. Maar tegenwoordig is de band uit de hitlijsten verdwenen. Hoe is het nu met Twarres?

Lees ook: Hoe is het nu met Frans Duijts?

Afscheid

In 2003 kondigde de band aan te stoppen, maar niet definitief. Beide artiesten wilden zich focussen op hun eigen muzikale carrière.  Op 21 december gaf de band een laatste concert, in de voormalige zuivelfabriek in Warga waar hun carrière ooit begon. Mirjam bracht daarna onder de artiestennaam "MIR" een solo album uit. Johan wilde zich in de theater- en musicalwereld storten, maar werd uiteindelijk administratief werker.

Ziekte

In 2007 willen Mirjam en Johan een comeback maken. Maar Johan heeft problemen met zijn stem: zijn stem slaat over en hij heeft niet meer de volledige controle. Na onderzoek blijkt dat Johan de erfelijke spierziekte Ataxie van Friedreich heeft. Dit is een ongeneeslijke en onomkeerbare ziekte waarbij uiteindelijk alle spieren in het lichaam afsterven. 

Comeback 

Mirjam treedt inmiddels weer op, met een nieuwe band. Haar broers, Kristian en Julian, assisteren haar als zangers, en Johan helpt mee op de achtergrond. Hun eerste tv-optreden verliep helaas niet vlekkeloos: in mei 2016 zingt Mirjam vals in De Wereld Draait Door. Toch gooit dit geen roet in het eten. Twarres gaat gewoon touren en binnenkort komt er een nieuwe single uit!

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP & Instagram

Roxeanne Hazes mag vandaag 26 kaarsjes uitblazen. Deze verjaardag is extra bijzonder voor de zangeres, want het is de eerste keer dat ze het viert als moeder. En daar hoort natuurlijk een bijzonder cadeau bij.

Haar zoontje Fender heeft namelijk een prachtige tekening gemaakt voor Roxeanne. Ook door Erik is ze aardig verwend met cadeautjes, maar het geschenk van haar kleine spruit heeft toch wel de meeste indruk gemaakt. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, Peter Smulders

Cabaretier Youp van ‘t Hek heeft een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afgezegd. De shows die hij op 18 en 19 januari in Theater de Schie zou spelen, zijn afgelast, maakte het theater bekend.

Het is niet bekend wat Van ‘t Hek precies heeft. De voorstellingen zijn verplaatst naar data in juni. De bezoekers zijn op de hoogte gesteld.

Onwel

De 64-jarige cabaretier zegde drie jaar geleden plotseling zijn tournee af nadat hij een aantal keer onwel was geworden op het podium. Eind december 2015 onderging Van ‘t Hek een zware hartoperatie. In de loop van 2016 hervatte hij zijn optredens.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders