Sonja brak door toen ze toen Miss Nederland won in 1997. Op Miss World behaalde ze vervolgens een elfde plaats. Toen ze Sylvana Simons verving bij TMF, werd ze daar een van de populairste vj's. Waar ze toen niet van de televisie was weg te denken, is het een lange tijd behoorlijk stil geweest rondom Sonja..

Article continues after the ad

Lees ook: Dolgelukkige Sonja Silva vertelt over haar grote kinderwens na haar maagverkleining

Gastrollen

In 2003 heeft ze nog een tijdje gewerkt als presentatrice voor Yorin. Daarna had ze een gastrol in de soapserie Onderweg naar Morgen. De jaren erna volgende wat kleine rolletjes in Nederlandse televisieseries. Haar bekendste was die in Costa! en ze gaf samen met twaalf andere bekende acteurs vijf concerten van Costa! in concert.

Terug van weggeweest

Na een pauze van 10 jaar keert Sonja Silva weer terug op televisie. Ze is dankzij een maagverkleining wel 50 kilo afgevallen. De oud-vj presenteert voor RTL4 twee programma's: 'Werelds Wonen' en 'Van Passie naar Carrière'. Hoewel Sonja erg blij is dat ze weer terug is op televisie, vertelt ze aan het AD dat het wel een dubbel gevoel geeft. 'De afgelopen jaren was ik veel te dik en zag Hilversum me niet staan. Nu ik slank ben, ben ik opeens weer interessant en in de picture. Dat snap ik in mijn geval wel. Niemand zit er op te wachten om naar een zwaarlijvige Sonja te kijken.' Maar nu is Sonja terug: en hoe! 

 

#epic #soproud

Een bericht gedeeld door Sonja Silva (@sonjasilva_metliefdemedia) op

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders