De zoon van acteur/ zanger Donald Jones en de legendarische Adèle Bloemendaal was jarenlang te zien in de populaire tv-serie SamSam als Jimmy, maar verdween daarna uit de spotlights. Hoe is het nu met hem?

Lees ook: Hoe is het nu met Pleuni Touw?

Brandweerman

Wat veel mensen niet weten, is dat John niet altijd acteur is geweest. Hij heeft namelijk in Amerika na zijn opleiding Radiology and Emergency Medicine gewerkt bij een helikopterreddingsdienst en bij de Amerikaanse luchtmacht. In 1985 werd hij grondsteward bij de Lufthansa op het vliegveld van San Francisco. Toen hij zich aansloot bij de Comedytrain in Nederland werkte hij zelfs nog als steward! Het is daarom geen verassing dat John na SamSam weer iets avontuurlijks is gaan doen: hij is sinds 2009 lid van de brandweer. 

Article continues after the ad

Presentator en docent

Het brandweer zijn is zo'n passie voor John dat hij een reality-serie maakte over het beroep. Dichter bij het vuur was in 2011 te zien op RTL7 met John als presentator. Daarnaast presenteerde hij in hetzelfde jaar het programma Kanniewaarzijn. Momenteel klust John bij als acteerdocent.

Verlies moeder

In januari was John nog in het nieuws door het verlies van zijn moeder. John sprak zijn ongenoegen uit over de zogenaamde 'beste vriend' van Adèle, Eric Beekes. Beekes roddelde bijvoorbeeld dat John gebroken zou hebben met zijn moeder dat John haar een slechte moeder zou hebben gevonden. John sprak dit allemaal tegen en was natuurlijk erg verdrietig dat er zo over zijn moeder wordt gesproken. Laten we hopen dat John inmiddels geen last meer heeft van deze man.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Kippa en Lex van Lieshout (ANP)