Fong Leng is volgens kenners de beste modeontwerpster die Nederland ooit gekend heeft. Ze beleefde hoogtijdagen, maar ook drama's. Zo stierf hartsvriendin Mathilde Willink op mysterieuze wijze en werd ze failliet verklaard. Hoe gaat het mee 79-jarige diva?

Lees ook: Fantastisch nieuws voor Victoria Beckham

Failliet

Fong Leng stopte in 1993 noodgedwongen met het ontwerpen van mode. Dat had te maken met de Olympische Spelen van 192 waarvoor Amsterdam zich kandidaat had gesteld. Ze ontwierp het logo, tassen, sweatshirts, brillen en sportschoenen. Fong Leng investeerde tonnen, maar de spelen gingen naar Barcelona. In 1987 werd ze failliet verklaard, haar winkels moest ze sluiten. 

Positief

Fong Leng: 'Ik heb nooit stilgestaan bij tegenslag. Het grootste geheim achter mijn levenslust is dat je positief en vrolijk moet zijn. Waar ik het meest trots op ben? Op mezelf en mijn gezondheid'. Het woord pensioen komt niet haar woordenboek voor. Fong Leng werkt tot op de dag van vandaag hard. In Marren Galleries showt ze haar laatste werk: exotische wandkleden, kleurrijke mantels en exclusieve colliers. Voor het duurste wandkleed moet anderhalve ton worden neergeteld!

Enorme klus

Fong Leng: 'Het is een enorme klus geweest om dit allemaal neer te zetten. Daar ben ik bijna twee jaar dag en nacht mee bezig geweest. Dus ik ben nu vooral ontzettend moe. Maar mijn inspiratie raakt nooit op. Die haal ik uit boeken en musea, maar ook uit schitterende gebouwen met prachtige ornamenten die je tegenkomt als je door de stad loopt.' In 2019 verschijnt de biografie van 'la grande dame'.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

We kennen de presentator niet anders dan met zijn kale hoofd. Toch gaat Humberto nu voor een totaal nieuwe look. Want zo weinig haar, daar moest verandering in komen... 

Tan gaat namelijk voor een bijzondere soort hanenkam. Alleen, leeft deze variant nog. Humberto liet zich fotograferen met een kameleon op zijn hoofd en wist zelf ook niet goed wat hij daarvan moest denken. 'Ik voel die nageltjes nog als ik er naar kijk, maar het is een bijzonder prachtig beeld geworden', aldus Tan.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders

Wolter Kroes brengt na zeven jaar weer een nieuw album op de markt. De 49-jarige zanger maakt in een persverklaring bekend dat zijn nieuwe materiaal op 12 oktober verschijnt. De naam van het album blijft nog geheim.

Het laatste studioalbum van Kroes dateert van 2011. De zanger vond het tijd om weer eens een nieuwe plaat uit te brengen. Tegelijkertijd viert Kroes met het album een belangrijke mijlpaal in zijn carrière.

Verleden

'Dit jaar zit ik 30 jaar in het vak en dan is het altijd leuk om terug te kijken naar het verleden', stelt de Viva Hollandia-zanger. 'Maar als zanger wil je altijd blijven werken aan nieuw repertoire, dus wordt het na al die jaren tijd voor een nieuw studioalbum. Er liggen waanzinnige liedjes klaar en ik kan niet wachten om het aan mijn fans te laten horen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders