Fong Leng is volgens kenners de beste modeontwerpster die Nederland ooit gekend heeft. Ze beleefde hoogtijdagen, maar ook drama's. Zo stierf hartsvriendin Mathilde Willink op mysterieuze wijze en werd ze failliet verklaard. Hoe gaat het mee 79-jarige diva?

Lees ook: Fantastisch nieuws voor Victoria Beckham

Failliet

Fong Leng stopte in 1993 noodgedwongen met het ontwerpen van mode. Dat had te maken met de Olympische Spelen van 192 waarvoor Amsterdam zich kandidaat had gesteld. Ze ontwierp het logo, tassen, sweatshirts, brillen en sportschoenen. Fong Leng investeerde tonnen, maar de spelen gingen naar Barcelona. In 1987 werd ze failliet verklaard, haar winkels moest ze sluiten. 

Positief

Fong Leng: 'Ik heb nooit stilgestaan bij tegenslag. Het grootste geheim achter mijn levenslust is dat je positief en vrolijk moet zijn. Waar ik het meest trots op ben? Op mezelf en mijn gezondheid'. Het woord pensioen komt niet haar woordenboek voor. Fong Leng werkt tot op de dag van vandaag hard. In Marren Galleries showt ze haar laatste werk: exotische wandkleden, kleurrijke mantels en exclusieve colliers. Voor het duurste wandkleed moet anderhalve ton worden neergeteld!

Enorme klus

Fong Leng: 'Het is een enorme klus geweest om dit allemaal neer te zetten. Daar ben ik bijna twee jaar dag en nacht mee bezig geweest. Dus ik ben nu vooral ontzettend moe. Maar mijn inspiratie raakt nooit op. Die haal ik uit boeken en musea, maar ook uit schitterende gebouwen met prachtige ornamenten die je tegenkomt als je door de stad loopt.' In 2019 verschijnt de biografie van 'la grande dame'.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Voor Marc de Hond en zijn partner Remona is 2018 nu al een bijzonder jaar. Ze verwachten hun tweede kindje en Marc heeft nu bekend gemaakt of ze een zoon of dochter krijgen.

De blauwe muisjes kunnen in ieder geval alvast in huis gehaald worden. Via een Facebook filmpje laat Marc namelijk weten dat hij samen met Remona een jongen verwacht. In de video zie je hoe hun 1-jarige dochter Livia naar een blauwe ballon kruipt. Marc: 'De voorspellingen kloppen. Eind juli verwachten wij een zoon!'

Beeld: Peter Smulders