Mattie Valk en Wietze de Jager waren vijf jaar een van de succesvolste Nederlandse radio-dj's. Ook buiten de studio konden de twee het goed met elkaar vinden en noemden elkaar zelfs boezemvrienden. Totdat Mattie in zijn eentje een contract bij Qmusic onderhandelde en Wietze zich in de steek gelaten voelde. 

Lees ook: 'Wietze de Jager heeft binnenkort nog een klap te verwerken door Mattie Valk'

Akelig stil

Het radio-duo Mattie en Wietze is niet meer. Vorige maand ontplofte de bom. Het duo zou samen naar SkyRadio gaan, maar Qmusic kwam met een tegenbod voor Mattie. Hij tekende het nieuwe contract, maar met Wietze werd niet meer onderhandeld. De samenwerking, maar ook de vriendschap tussen de heren is hiermee voorgoed voorbij. Sindsdien is het akelig stil om het succesvolle duo. Hoe gaat het nu met ze? 

Wietze

Wietze zit nog steeds ziek thuis. Hij heeft nog wel een contract met Qmusic, maar komt niet meer op werk. De arboarts heeft de radio-dj inmiddels bezocht. Hij denkt er volgens het AD over na om over te stappen naar SkyRadio, maar Talpa wordt naar verluidt 'chagrijnig van Wietze's besluiteloosheid'. Qmusic staat ook nog open voor een nieuwe samenwerking met Wietze. 

Mattie 

Mattie is sinds zijn nieuwe contract zes ton en een Tesla rijker. Materialistisch gezien gaat het dus goed met de radio-dj, maar intimi melden dat hij kapot is van de breuk met zijn boezemvriend. Bovendien staat hij onder grote druk om zijn hoge salaris waar te maken door goede luistercijfers te behalen. En het is nog maar de vraag of dat lukt... 

Beeld: Peter Smulders

Als je ruimte tekort komt, kun je twee dingen doen: verhuizen of... het huis van de buren erbij kopen, zoals modekoningin Nikkie Plessen heeft gedaan! 

‘Nikkie en Ruben hebben het huis naast hen gekocht,’ aldus onze bron. ‘Het is de bedoeling dat ze dat pand gaan verbouwen, waarna ze hun huidige woning uiteindelijk waarschijnlijk zullen verkopen.’ Het is voor Nikkie belangrijk om in haar geliefde buurtje in Amsterdam-Zuid te blijven wonen – het Vondelpark, waar haar kinderen Jolie (8) en Alain (3) heerlijk kunnen ravotten, zit om de hoek en datzelfde geldt voor haar eigen kledingzaak. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Tien jaar geleden kwam er abrupt een einde aan de tv-carrière van Christine van der Horst. Op een comeback hoeven fans van haar talkshow Nachtsuite echt niet te rekenen. De voormalig presentatrice mijdt de schijnwerpers en dat heeft een droevige reden.

Fans vragen zich af waar ze is gebleven. Christine staat bekend als een vrouw van de wereld. In het verleden woonde ze onder meer in Canada en de Verenigde Staten. Er werd gedacht dat ze een nieuw bestaan had opgebouwd in het buitenland, maar dat blijkt niet het geval. De gewezen belspeldiva woont nog altijd in haar geboorteplaats Zaandam, ontdekte Story. Daar verblijft ze in de woning die ze in 1999 kocht voor € 186.050. Tegenover Story verklaart Christine waarom we haar nooit meer zien: ‘Ik doe niets meer in tv-land. Het was een heel fijne periode in mijn leven, maar die ligt achter mij.’ De reden voor haar teruggetrokken bestaan is een verdrietige. ‘Nog niet zo lang geleden is mijn moeder overleden. Ik wil graag de privacy hebben om dat een plek te geven.’ Het moet een klap zijn voor Christine, die een bijzondere band had met haar moeder. Zo bijzonder dat zij vrijwel altijd samenwoonden. ‘Het was niet zozeer een bewuste keuze om mijn moeder in huis te nemen. Ze is gewoon nooit weggegaan.’ Uiteindelijk verliet de moeder van Christine toch het huis van haar dochter. ‘Mijn moeder is de enige vrouw die pas op haar 81e op zichzelf is gaan wonen,’ vertelde Christine daarover in het programma MAX & Martine.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Marcel Hemelrijk (ANP)