Michael van der Plas en Showtek hebben hun geschil over het nummer Met Mike en Bianca opgelost. Alle rechten blijven bij het Eindhovense dj-duo liggen, bevestigt het management van Showtek. Naar eventuele inkomsten kan Michael in dit geval fluiten.

Lees ook: Emotionele Michael zingt nummer voor zijn kinderen

Article continues after the ad

Ellende

Tegenover Telegraaf VNDG bevestigt Michael vrijdag dat hij een sample van Showteks nummer 90's By Nature heeft gebruikt. "Daar is niet over gelogen. Ik zeg niet dat wij het gejat hebben. Wij vinden het gewoon een leuke tune en ja, we hebben het wel gebruikt in ons nummertje, eigenlijk niet te weten dat daar dan ellende van zou komen", aldus de ex van Samantha 'Barbie' de Jong. "Maar de ellende is allemaal opgelost, dus prima zo toch?" Michael is blij dat hij de sample mag blijven gebruiken. "Het is een supertune. Ik bedoel als je het nummer hebt in combinatie met de tune dan heb je gewoon echt een leuk nummer. En iedereen gaat er los op."

Kansloos

Eerder deze maand beschuldigde Showtek Michael van plagiaat nadat hij zijn nummer had uitgebracht. "Er is een verschil tussen inspireren en kopiëren en dit is gewoon kansloos en alles behalve creatief", zei Sjoerd Janssen van Showtek destijds. Michael probeert met zijn liedje zijn bar in het Spaanse Torremolinos onder de aandacht te brengen. Die draagt sinds deze maand de naam Voom Voom.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)