Het succes van SBS6-ster 
Martien Meiland en zijn markante familie lijkt niet op te kunnen. Volgende week begint het tweede seizoen van 
Chateau Meiland en daarnaast mag Martien het nieuwe 
programma Trash or Cash presenteren. Maar de nodige tv-collega’s hebben zo hun twijfels bij het nieuwe tv-fenomeen. Willibrord Frequin: ‘Martien Meiland is gestoord! 

Zijn hardlopers doodlopers? Die vraag wordt in de tv-wereld steeds harder gefluisterd 
nu het succes van Martien Meiland 
en zijn familie bijna buitenaardse proporties aanneemt. Het eerste seizoen van Chateau Meiland was een van de best bekeken programma’s op SBS6, en volgende week begint het tweede seizoen; de verwachtingen daarvan zijn hooggespannen. Ook is net bekend geworden dat de kleurrijke Martien de presentator wordt van het nieuwe programma Cash or Trash, een volkse variant op de NPO-hit Tussen kunst en kitsch. 
Een nominatie voor de felbegeerde Gouden Televizier-Ring lijkt slechts een formaliteit. Toch loopt de licht hysterische Martien het gevaar onder te gaan aan zijn eigen succes. Afgelopen week werden ze al door hun eigen fans bekritiseerd, nadat de realitysterren in één keer 24 reclame-uitingen op hun Instagram hadden gedeeld. ‘Als we dat willen gaan we naar een onlineshoppingsite. Dit gaat je zoveel volgers kosten, dus lieve Martien: we vinden je geweldig, leuk en grappig enz. Maar dit a.u.b. niet doen,’ was een van de talloze reacties.

Article continues after the ad

Beeld: ANP

Lees verder in Story. Editie 34 ligt nu in de winkel of lees verder via Tijdschrift.nl. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.