Het nieuws kan je niet ontgaan zijn: onlangs is prins Henrik, de man van de Deense koningin Margrethe, overleden. Een zware klap voor de familie en het volk. Meteen werd duidelijk dat kroonprins Frederik twee weken als regent optreedt zodat Margrethe kan rouwen en tot rust kan komen. Maar waar verblijft ze eigenlijk?

Tot 14 maart is er een periode van rouw in het land en heeft de koningin vrij. Royaltykenners dachten dat koningin Margrethe zich in één van haar residenties zou terugtrekken voor haar wintervakantie. Maar ze blijkt helemaal niet in een eigen verblijf te overnachten. Nee, de koningin is in Noorwegen om zich terug te trekken in Gausdal. Bovendien meldt het Deense hof dit niet, máár het Noorse hof. Bijzonder.

Koningin Margrethe rouwt in Noorwegen

Het is overigens niet de eerste keer dat Margrethe naar Gausdal afreist. Ze komt er immers al jaren om tot rust te komen en te wandelen in de natuur. Margrethe kan echter niet heel lang genieten van de rust. Over een paar dagen keert ze terug naar Denemarken, waar ze op 15 maart, als de periode van rouw voorbij is, als dappere koningin weer aan het werk gaat.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Article continues after the ad

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde