Stylist Fred van Leer ziet er vaak uit om door een ringetje te halen. Maar deze Rotterdammer is niet vies van een patatje, zo laat hij weten in de nieuwste Story. 'Ik ben echt een patatman. Het mag overal bij.' 

Wat is je vroegste herinnering aan eten?
‘Woensdag was het altijd bami-dag. Dat was zo lekker. Mijn moeder was niet de allerbeste kok, maar dat maakte ze heel lekker. Mijn vader was het daar niet mee eens, maar mijn zus en ik wel.’

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet?
‘Patat. Ik vind dat het allerlekkerste. Met of zonder saus. Ik ben echt een patatman. Het mag overal bij. Wat ik niet lekker vind, is vis. Maar dat komt ook omdat ik er allergisch voor ben. Eigenlijk vind ik niets lekker van wat uit het water komt. Met uitzondering van een man uiteraard.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Dan maak ik een Spaans gerecht. Dat heb ik van mijn ex-schoonmoeder geleerd. Paprika’s, aubergine, ui en veel gehakt bij elkaar in een pan en dat heel lang laten sudderen. Zeker drie uur. Dan is het een zachte massa en gooi ik er maggi bij voor de lekkere smaak. Geserveerd met rijst.’

Gelukkig voor Fred van Leer is patat tegenwoordig niet eens meer zo slecht én kun je het dus echt (bijna) overal bij eten. Mits je het natuurlijk bakt in de Airfryer. Door de hetelucht bevatten jouw frietjes 80% minder vet, dus daar kun je mee thuis komen. 

Dit artikel komt uit editie 15 van Story. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders