Zangeres Antje Monteiro houdt vooral van aardappels, groente en vlees. De typische Hollandse kost dus. Dat maakt ze namelijk zelf nooit, dus is ze heel blij als ze het ergens anders krijgt. 

Article continues after the ad

Lees ook: Hier eten de BN'ers als ze in Den Bosch zijn

Wat ze wel graag zelf maakt is sushi. 'En voor Thais eten mag je me wakker maken. Zuurkool lust ik niet. Ook alles waar rozijnen en krenten in zitten, vind ik niet lekker.'

Eerste herinnering

'Mijn eerste herinnering aan eten is de gezelligheid van een groot gezin. Mijn moeder kookte héél veel omdat er altijd mensen aanschoven. Wij, de kinderen, hoefden nooit te eten wat de pot schafte. Als we iets niet lekker vonden, kookte ze voor ons gewoon iets anders. En ik herinner me dat mijn vader altijd twee stukken vlees kreeg - en de rest één.'

Grootste kookblunder

'Laatst zag ik op internet een rubberen hulpstuk waarmee je in een koekenpan negen kleine omeletten kon maken. Dat leek mij ideaal omdat ik eens in de maand voor mijn hele familie op zondag een brunch maak. Metéén gekocht, maar het eigeel liep in de pan alle kanten op. Uiteindelijk heb ik er maar een roerei van gemaakt.'

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders