Het zevende seizoen van het Perfecte Plaatje speelt zich af in het prachtige Argentinië. Er doen acht bekende Nederlanders mee die hun best doen om de mooiste kiekjes te schieten in het Zuid-Amerikaanse landschap. Eén van die deelnemers is de 36-jarige presentator Maurice Lede. Wie is deze fotograaf en waar kun je hem van kennen?

Maurice Lede reist de hele wereld over met het bekende reisprogramma 3 Op Reis. Daar zul je hem ongetwijfeld ook van kennen. Maar de ambitieuze presentator heeft nog veel meer mooie carrière stappen op zijn cv staan. 

Begin van carrière in de media

De presentator werd 36 jaar geleden geboren in Alkmaar, maar hij woont momenteel in Amsterdam. Zijn vader komt uit Suriname en hij heeft een Nederlandse moeder. Maurice studeerde rechten aan de vrije universiteit en naast zijn studie hield hij zich al intensief bezig met video en televisie. Zo presenteerde hij bij de commerciële regionale omroep (Regio22) en werkte hij bij programmaontwikkelaar Eyeworks.

Presentatieklussen

Ook na zijn studie blijft Maurice in de mediawereld hangen en gaat zijn carrière met sprongen vooruit. Hij presenteerde onder andere Het Klokhuis, programma's van Zapp, NTR SchoolTV, het populaire 3 Op Reis, Trippers en in 2018 Serious Request. 

Article continues after the ad

Eigen documentaire

Een bezig bijtje dus die Maurice! Je kunt hem ook kennen van Wie Is De Mol, waar hij in 2014 aan meedeed. Ook maakte Lede een persoonlijke documentaire, genaamd Wrakstukken, dat gaat over de SLM-vliegramp in Suriname. Een aantal familieleden van hem kwam om bij deze tragische ramp en in de documentaire keert hij voor het eerst terug naar Suriname.

Het perfecte plaatje

Je kunt wel stellen dat Maurice al een bak met ervaring heeft in de mediawereld. Foto's klikken als fotograaf is hem ook op het lijf geschreven, want hij doet dit jaar dus mee aan Het Perfecte Plaatje. In het programma gaan BN'ers met een liefde voor fotografie de strijd met elkaar aan voor het beste kiekje. Vol passie gaan ze met hun camera op pad en de foto's worden beoordeeld door professionals uit het vak.

Het zevende seizoen van Het Perfecte Plaatje speelt zich af in Argentinië en is sinds 1 juni elke woensdag op de buis te zien zijn. Het vorige seizoen werd gewonnen door oud-GTST-acteur Patrick Martens. Eerdere winnaars van het programma zijn onder anderen Bibi Breijman, Humberto Tan en Patty Brard.

Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.