Het is groot feest voor Karin Bloemen. Vandaag viert ze namelijk haar 59e verjaardag. Dat moet groots gevierd worden!

Karin werd bekend door haar personalityshows met haar eigen La Bloemen Band, dansers en zangers. Door haar imposante jurken, ontworpen door Jan Aarntzen, werd ze al snel 'Neerlands Diva' genoemd.

Article continues after the ad

Zware periode

De cabaretière is altijd openhartig geweest over haar privéleven. Thema's zoals onder andere haar incestverleden, de dood van haar zus, haar zwangerschappen, haar overgewicht en haar burn-out heeft ze nooit onderbelicht gelaten.

Boek

Onlangs bracht ze een autobiografie uit over het misbruik in haar jeugd. In het boek Mijn ware verhaal vertelt de cabaretière hoe ze als jong meisje slachtoffer werd van incest. In het julinummer van LINDA. vertelt Karin Bloemen dat ze al op achtjarige leeftijd voor het eerst werd verkracht. "Ik wist niet eens wat seks was. Ik wist alleen dat het heel veel pijn deed en dat ik het niet wilde", vertelt ze. "Ik zette mezelf compleet op zwart. Alsof ik niet bestond. Totdat het weer voorbij was. Zo overleefde ik.”

Met de Story verjaardagskalender hoef je nooit meer bang te zijn om de verjaardag van je vrienden en familie te vergeten. Je kunt ‘m vanaf nu bij Bruna scoren of bestel 'm hier.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders