Het blijft onrustig rondom ex-realityster Samantha de Jong. Wat ze begin dit jaar heeft meegemaakt blijft haar achtervolgen! Nadat de hoogblonde Barbie een zelfmoordpoging deed werd ze opgenomen in het Haga-ziekenhuis in Den Haag. Maar wat blijkt nu? Tientallen medewerkers hebben ongeoorloofd in haar medisch dossier gesnuffeld. Het ziekenhuis is nu genoodzaakt om intern onderzoek te doen naar de kwestie...

Normaal gesproken heb je als medewerker in een ziekenhuis alleen het recht om de medische privégegevens te bekijken als je medisch betrokken bent bij die patiënt. In dit geval de frêle Barbie, die inmiddels op de hoogte is gesteld van het schandaal. Dat dit heeft kunnen gebeuren moet een ramp zijn voor het ziekenhuis (en hun imago), dat door een tipgever via klokkenluidersite Publeaks nu in heel Nederland de headlines domineert. 

Barbie's medische dossier

Blijkbaar is het voor ziekenhuismedewerkers niet lastig om bij die privégegevens te komen. Het dossier werd ingezien via het ziekenhuisinformatiesysteem Chipsoft. Het zal de Haagse vast niet lekker zitten dat zoveel mensen nu privédetails van haar weten. Want hoewel het onderzoek nog tot half april loopt kondigt de woordvoerder van het ziekenhuis nu al aan dat tientallen medewerkers de interne richtlijnen niet hebben nageleefd.

'We zijn hier echt van geschrokken', vertelt de zegsman. 'Dit kwam aan het licht bij periodieke controles die wij uitvoeren.' De medewerkers die de fout in zijn gegaan worden echter niet op staande voet ontslagen. Als het hun eerste keer is krijgen ze slechts een waarschuwing. Tegen personeel dat vaker dergelijke fouten hebben gemaakt worden disciplinaire maatregelen getroffen en mogelijk zelfs ontslag.

Barbie heeft zelf nog niet gereageerd op de kwestie, maar je kunt je vast wel voorstellen dat ze hier niet blij mee is...

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders
(ANP)

Op 10 juli werden Roxeanne Hazes en haar geliefde Erik Zwennes de trotse ouders van hun zoontje Fender, en binnenkort stappen de twee in het huwelijksbootje. Wanneer de bruiloft plaats gaat vinden, is nog niet bekend, maar Xander de Buisonjé heeft al wel een paar andere belangrijke details verklapt.

Las Vegas

Aan RTL Boulevard heeft de zanger verteld dat de plechtigheid zal plaatsvinden in Las Vegas. ‘Ik hoor vanzelf wanneer het is’, zegt hij. Dat is niet het enige wat de zanger over het huwelijk gezegd heeft; óók onthult hij wie Roxeanne en Erik in de echt zal verbinden.

B.A.B.S.

Die schone taak ligt bij niemand minder dan… Xander zelf! ‘Ik heb een hele leuke band met Rox, ik ga ze ook trouwen’, aldus de zanger die bovendien Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. ‘Dat hebben ze me gevraagd.’

Niet trouwen

Wegens de afwezigheid van haar vader was Roxeanne eigenlijk niet meer van plan om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. ‘Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet wil trouwen, omdat mijn vader me niet kan weggeven. Daarmee is mijn beeld dat papa mij als prinsesje kan weggeven, weg’, zegt ze zelf in het entertainmentprogramma. Erik bracht daar verandering in. ‘Toen hij het vroeg, dacht ik: ja, natuurlijk wil ik met jou trouwen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in een leuke klas, bij de lieve juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en verandert alles: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel.

Zouden ze ooit nog van haar afkomen? Een heerlijk spannend boek voor kinderen vanaf acht jaar, geschreven door de gerenommeerde schrijfster Carry Slee. Story geeft tien exemplaren weg! 

Vul hier het winformulier in een maak kans.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.