Louis van Gaal zit sinds zijn vertrek bij Manchester United niet achter de geraniums. Met zijn echtgenote Truus leidt hij een heerlijk leven. Toch dwalen Louis’ gedachten vaak af naar zijn eerste vrouw, die overleed aan alvleesklierkanker.

Internationale carrière

Na een indrukwekkende internationale carrière – waarvan de eerste jaren als voetballer – stopte Louis van Gaal (69) vier jaar geleden als trainer. Maar om nou te zeggen dat hij het rustiger heeft gekregen? ‘Ik heb tijd tekort. Ik heb net met Robert Heukels een boek geschreven (de biografie LvG – De trainer en de totale mens – red.) en ik heb huizen gekocht en verkocht. Er wordt ook een film over mij gemaakt. Die komt volgend jaar uit,’ vertelt Louis in Plus Magazine.

Tijd doorbrengen met de familie

‘Sinds mijn vertrek bij Manchester United heb ik een ongelooflijk druk leven. De eerste paar jaar werd ik opgeslokt door kennisoverdracht. Ik had drie afspraken per dag. Dat liep de spuigaten uit. Ik heb dat afgelopen jaar teruggebracht naar één afspraak per dag. Op een gegeven moment wil ik dat helemaal niet meer doen. Ik wil weer zelf gaan genieten. Tijd doorbrengen met Truus, de kinderen en kleinkinderen.’ Louis vindt dat zijn tweede vrouw Truus Opmeer, met wie hij in 2008 trouwde, dat heeft verdiend.

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.