Overal waar Reese Witherspoon verschijnt, tovert de actrice een stralende lach tevoorschijn. Maar daarachter gaat een groot verdriet schuil, waar zij nooit over wilde praten. Tot voor kort..

Reese Witherspoon (41) heeft een Hollywoodcarrière waar veel actrices alleen maar van kunnen drómen! Sinds haar filmdebuut in The Man in the Moon speelde zij talloze glansrollen, waarvoor zij meer dan dertig keer in de prijzen viel. Maar het succes heeft ook een keerzijde, waar Reese altijd over zweeg. Tot vorige week. In het Amerikaanse tv-programma SuperSoul Sunday sprak zij voor het eerst over de gitzwarte periode in haar leven.

Article continues after the ad

Aan Oprah Winfrey vertelde Reese ooit het slachtoffer te zijn geweest van een partner die haar geestelijk mishandelde! ‘Dat had een grote impact op me,’ zei de actrice, die aanvankelijk niet met de man durfde te breken. Reese, die als tiener óók al te maken had gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag door een regisseur, wist niet hoe zij voor zichzelf moest opkomen. ‘Ik had geen zelfrespect en was nog zó jong.’ Uiteindelijk wist zij toch uit de ongezonde relatie te stappen. ‘Ik kón er gewoon niet meer mee verdergaan.’ 

Het volledige interview staat in editie 7 van Story. Nu in de winkels.

Beeld: ANP | Jean-Baptiste LACROIX