Friends reünie

Goed nieuws voor alle trouwe kijkers van comedyserie Friends: de originele cast keert na ruim 15 jaar terug voor een reünie! Hoofdrolspelers Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, Matthew Perry en David Schwimmer zullen in mei te zien in een special op de nieuwe streamingdienst van Amerikaanse zender HBO.

Sinds de allerlaatste aflevering in 2004 hopen fans op een reünie, maar de acteurs hebben er lange tijd geen behoefte aan gehad om de serie nieuw leven in te blazen. Afgelopen november gingen de geruchten rond dat de oude cast toch in gesprek zou zijn voor een mogelijke comeback. Dat is nu officieel bevestigd door zowel HBO als door de spelers zelf.

Het gaat gebeuren!

Zo deelt Jennifer Aniston, die Rachel Green speelt in de serie, op haar Instagram een foto met haar Friends-collega’s en schrijft ze: ‘Het gaat gebeuren…’

Article continues after the ad

Miljoenen

De hoofdrolspelers keren 25 jaar na de eerste aflevering van de serie terug voor een reünie. Amerikaanse media schrijven dat de acteurs een flink bedrag zullen ontvangen voor hun eenmalige terugkeer. Zo zouden ze per persoon tussen de 3 en 4 miljoen dollar krijgen, omgerekend zo’n 3,5 miljoen euro.

Special

De reünie wordt geen vervolg op de oorspronkelijke serie, maar komt in de vorm van een ‘special zonder script’. Over de inhoud van deze special is niets bekendgemaakt. Ook is het niet bekend of en wanneer de special in Nederland te zien zal zijn, maar de uitzendrechten van HBO-titels liggen bij VodafoneZiggo.

In mei zullen ook alle 236 oude afleveringen van de serie te zien zijn op streamingdienst HBO Max. Friends was van 1994 tot en met 2004 te zien op tv en één van de populairste programma’s ooit. 

Bron: VIVA | Beeld: BrunoPress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.