De Engelse popzanger Elton John (70) stopt na zijn komende wereldtournee met live optreden. "De prioriteiten in mijn leven zijn veranderd. Ik ga mijn tijd wijden aan mijn kinderen, familie en mijn echtgenoot. Ik heb sinds mijn 17e opgetreden en ga het rustiger aan doen."

More content below the advertising

De wereldwijde afscheidstournee (met de naam Farewell Yellowbrick Road), die drie jaar gaat duren, bestaat uit 300 optredens. John zegt in prima conditie te zijn. "Dat moet ook wel als je drie jaar gaat optreden. Ik heb vorig jaar natuurlijk die infectie gehad en daar ben ik flink ziek van geweest, maar heb desondanks 96 shows in 2017 gedaan. De zanger zegt dat hij wel platen blijft maken. "Alleen zijn die niet meer live te horen", aldus John.

Elton John verkocht in zijn carrière meer dan 200 miljoen platen en staat al tientallen jaren voor uitverkochte zalen. Vorig jaar april moest hij negen shows in Las Vegas en Californië afzeggen wegens een bacteriële infectie, die hem bijna fataal werd. Hij bracht twee nachten op de intensive care door voordat hij herstelde. In oktober maakte Elton al bekend dat hij dit jaar stopt met zijn shows in Las Vegas.

De afscheidstournee van Elton John genaamd Farewell Yellowbrick Road zal ook Nederland aandoen.


Beeld: ANP

Pierre van Hooijdonk

Oud-profvoetballer Pierre van Hooijdonk is in diepe rouw. Op Twitter laat hij weten dat hij gisteren zijn vader heeft verloren.

Pierre bedankt zijn vader Jan voor alle liefde die hij van hem kreeg, maar ook voor de persoon, vader en opa die hij was. "Je liet een enorme vechtlus zien, maar dit gevecht kon je niet winnen. Je hebt een andere reis voor de boeg, maar helaas kom je niet meer terug. Rust in vrede", schrijft hij bij de foto's op Twitter.

More content below the advertising

Jan van Hooijdonk was niet de biologische vader van Pierre. Hij trouwde met Pierre's moeder Corrie, toen ze zwanger was van haar ex-vriend. Pierre's biologische vader is van Marokkaanse afkomst, maar die heeft hij nooit gekend. Corrie stierf in maart 2016.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Twitter | Beeld: ANP

Nicolette van Dam gaat een dagelijkse kookshow presenteren voor SBS6. Voor de show zoekt ze gepassioneerde hobbykoks. Een professionele jury gaat de gerechten beoordelen.

'Kan jij goed koken? Je hoeft geen prof te zijn, maar het gaat puur om één gerecht waar je al je vrienden wakker voor kan maken. Jouw eigen signature dish. Ik ben heel benieuwd wat het is en ik zou het graag willen proeven', zegt Nicolette in een promo.

More content below the advertising

SBS6

Het wordt een studioshow voor SBS6. In de nieuwe kookwedstrijd gaan elke dag vier amateurkoks het duel met elkaar aan.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders