Hij gaf eerder aan helemaal geen politieke ambities te hebben, maar daar denkt de theaterproducent en showbizzjournalist nu heel anders over. 

Albert Verlinde is maandagavond geïnstalleerd als VVD-raadslid in de gemeente Vught.

Article continues after the ad

Eed afleggen

De kersverse politicus legde rond 20.10 uur, op verzoek van burgemeester Roderick van der Mortel, de eed af en sprak met vaste stem de woorden: 'Zo waarlijk helpe mij God almachtig.'

Vanuit huis

De ceremonie vond, vanwege de coronamaatregelen, niet plaats in het gemeentehuis maar online. De nieuwe raadsleden spraken hun eed of gelofte uit vanuit huis. Verlinde is een van de 23 nieuwe leden van de raad van Vught.

Indrukwekkend

Albert Verlinde vond de installatie als raadslid van de gemeente Vught een 'eenzaam, maar indrukwekkend moment'. Dat stelt de showbizzjournalist in een reactie aan het ANP, na afloop van de bescheiden onlineceremonie.

'Het afleggen van de eed is mij gelukt zonder stotteren en zonder autocue', constateert hij lachend.

Genoeg stemmen

Verlinde stond dit najaar als lijstduwer op de kandidatenlijst en had gezegd raadslid te worden als hij 750 stemmen zou krijgen. Verlinde woont in het dorp Cromvoirt, dat onder Vught valt. Verlinde kreeg 406 voorkeursstemmen, waarmee hij toch recht had op een zetel in de raad.

Voorkeursstemmen

'Er was een hoge opkomst', stelde hij toen. 'Dan vind ik honderden voorkeursstemmen een serieus signaal, dat zijn heel veel mensen die vertrouwen in je stellen. Het zou als kiezersbedrog voelen als ik hier niets mee zou doen.' 

Ambitie

Hij wil zich vooral hard gaan maken voor de belangen van de dorpen Cromvoirt en Helvoirt en cultuur in Vught. 'Het zal niemand verbazen dat dat een onderwerp is waar ik veel aandacht aan zal geven', stelt hij. Verlinde stelde toen geen landelijke politieke ambities te hebben.

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.