Sandra Kim won bijna 35 jaar geleden op haar 13e het Eurovisiesongfestival. De Belgische zangeres kijkt er met weinig plezier op terug. Ze ziet de overwinning eerder als een vergiftigd cadeau en heeft er spijt van hoe alles destijds is verlopen.

Volop in de belangstelling

In België staat Sandra Kim weer volop in de belangstelling. Vorige week won zij de eerste Vlaamse versie van het tv-programma The Masked Singer. Wekenlang heeft ze als ‘koningin’ de sterren van de hemel gezongen. Kijkers konden nauwelijks geloven dat de winnares van het Eurovisiesongfestival van 1986 in het pak zat. Sandra hoopt dat haar deelname aan het programma het begin is van een hernieuwde doorbraak als zangeres. Want in de tientallen voorbijgaande jaren lukte het niet om haar carrière nieuw leven in te blazen.

'Has been'

Daar had ze het moeilijk mee. ‘Ik heb het geprobeerd, jarenlang, om mij van dat Eurosong-imago los te wrikken,’ vertelt ze tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. ‘Maar het is nooit gelukt. Ik ben drie keer van manager veranderd. En na een tijdje zeiden de platenmaatschappijen: Sandra Kim is een ‘has been’ en kreeg ik geen kans meer om nieuwe muziek te maken.’ Sandra heeft geen spijt van haar deelname destijds aan het Eurovisiesongfestival. Wel had ze graag gezien dat haar leven in de jaren daarna anders was verlopen.

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 47 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.