Alles wijst erop dat Joe Biden half januari naar het Witte Huis verhuist. Een langgekoesterde droom van Biden, maar die door tal van drama’s in zijn persoonlijke leven niet eerder werd verwezenlijkt. Zo verloor hij niet alleen zijn eerste vrouw en hun dochtertje na een noodlottig ongeval, maar ook zijn zoon aan een dodelijke ziekte.

Echte winnaar

Donald Trump claimt nog altijd dat hij de echte winnaar is van de verkiezingen. Hij is van mening dat de Amerikaanse media Joe Biden te snel tot winnaar hebben uitgeroepen. Trump benadrukt dat er nog hertellingen van stembiljetten aankomen en dat er rechtszaken worden gevoerd. Mocht hij niet in het gelijk worden gesteld, dan wordt Joe Bidden (77) de nieuwe president van Amerika. Hij is dan de oudste president van de VS ooit. Had het aan Joe zelf gelegen, dan was hij als veertiger al in het Witte Huis beland.

Beschuldigingen

Eind jaren tachtig, toen hij streed om het presidentskandidaatschap voor zijn partij, de Democraten, raakte Biden echter in opspraak. Hij bleek stukken van zijn speeches van anderen te hebben gekopieerd, zonder bronvermelding. Die beschuldigingen wist de politicus nog te pareren door te stellen dat het een fout was geweest van een van zijn medewerkers. Al snel kwam echter uit dat hij tijdens zijn studie iets soortgelijks had gedaan, waarna de beerput helemaal openging.

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.