Tien jaar na de zelfverkozen dood van Antonie Kamerling onthult Isa Hoes dat ze opgelucht is dat ze hun scheiding destijds niet heeft doorgezet. Ook vertelt ze waarom ze nooit meer een vaste relatie kan aangaan, en dat heeft niet alleen met haar kinderen Merlijn (21) en Vlinder (15) te maken.

Het is in oktober tien jaar geleden dat Antonie Kamerling zichzelf van het leven beroofde. Zijn zoon, die destijds twee weken later twaalf werd, sprak nooit over zijn vader.

Article continues after the ad

Niet met zijn moeder Isa Hoes, niet met zijn vrienden en ook niet met andere familieleden. Pas nu vertelt Merlijn in zijn boek Nu ik je zie over hoe moeilijk hij het heeft gehad. 

Scheiding

Uiteindelijk kon Merlijn het ook opbrengen om met moeder Isa over Antonie te praten. Iets wat ze nog niet eerder hadden gedaan. Aan haar bekende Merlijn hoe onzeker hij is, en ook Isa deelde haar diepste gevoelens. Zo vertelt ze in het boek waarom ze in de afgelopen tien jaar geen vaste relatie is aangegaan.

‘Alle leuke mannen hadden allemaal stukjes Antonie. Allemaal stukjes van hem die ik heel erg miste. Ik zat ooit bij een therapeut en die wilde ook weten wat me tegenhield. Ik heb dan toch het gevoel dat ik vreemdga. Ik ben trouw door de dood heen!’ 

Ondanks haar liefde voor Antonie dacht Isa er ook over om te gaan scheiden. In het boek vertelt ze aan haar zoon: ‘We stonden misschien wel op het punt om uit elkaar te gaan, maar dat was alleen maar omdat ik het leven met hem niet meer te doen vond. Het was een hel in de laatste periode en het werd steeds zwaarder, maar ik hield zielsveel van hem. Toen papa dood was, was het een van de eerste dingen die ik dacht: ik ben gebleven. Ik ben godzijdank niet weggegaan.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.