Frans Bauer staat natuurlijk vooral bekend om zijn liefde voor de plaatselijke Chinees. Maar deze gezellige Brabander is ook niet vies van een frikandel. Hij heeft er zelfs een eigen recept voor bedacht: de Bauer-speciaal.

De 'frikandel speciaal' is onlosmakelijk verbonden met een dikke laag curry of ketchup, mayonaise en wat extra uitjes om het af te maken. Maar die variant moet je even vergeten, want niemand minder dan Frans Bauer heeft het alternatief: de Bauer-speciaal. ‘Een bauer-speciaal kenmerkt zich door een laagje piccalilly. Daar gooien we nog wat extra uien op. En om het af te maken, blussen wij de frikandel af met satésaus’, zo legt hij uit in het programma Frans Bauer in Amerika.

Geen vertrouwen

De volkszanger is heel enthousiast over zijn eigen creatie. ‘Moeten jullie eens opletten hoe ik tekeer ga op het Oktoberfest.’ Zijn vrouw Mariska gelooft er geen woord van. 'Doe mij maar gewoon een frikandel met appelmoes.' En arme Frans, wat ook zijn kinderen hebben geen vertrouwen. 'Hoe worden we misselijk? Nou zo.' 

Airfryer

Wil jij ook eens iets anders proberen met je lievelingssnack? Gooi die frikandel dan eens in de Airfryer. Net zo makkelijk als de frituur, maar het bevat door de hete lucht een stuk minder vet. Daar kan dan nog eens een sausje – of vijf – bij.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders