Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Deze keer: Tanja Jess. Haar favoriete kerstgerecht is Griekse vleesfondue met Mexicaanse salade.

More content below the advertising

Ingrediënten:

Bouillon voor de fondue, biefstuk, kip en varkenshaas in stukjes gesneden (ongeveer 150 gram per persoon) en stokbrood. Tzatzikisaus: 500 milliliter Griekse volvette yoghurt, ½ komkommer in dunne plakjes, 3 teentjes knoflook (geperst), dille (gedroogd), citroen, olijfolie, peper en zout. Ingrediënten bietensalade:

4 jonge bietjes (of neem een zakje voorgekookte bietjes), 1 bosje lente-uitjes (of een paar gesnipperde sjalotjes), flink aantal augurken, 1 pakje verkruimelde fetakaas en koriander. Ingrediënten French dressing:,mø3 delen olie, 1 deel azijn, 1 tl mosterd, 1 tl suiker of honing, zout en peper. Ingrediënten Mexicaanse bonensalade: 400 gram verschillende bonen, 200 gram maïs, zilveruitjes, augurken, 2 appels (in stukjes), 1 prei en tortillachips.

Bereiding: 

Mierikswortelsaus: 250 milliliter slagroom met een mespuntje zout met een garde of mixer bijna stijf kloppen. Royaal zout en peper erdoor mengen. Vervolgens 6 el geraspte mierikswortel door 1 tl mosterd roeren. Voeg dit al roerend aan de slagroom toe.

Knoflooksaus: ¼ liter versgeklopte slagroom, 5 el mayonaise, 5 teentjes knoflook (geperst), wat verse peterselie, wat zout en eventueel wat suiker. Meng alle ingrediënten.Kook de bietjes kort en snijd ze dan in blokjes. Snijd de augurken in stukjes en de lente-uitjes in ringetjes. Doe de bieten, augurken, lente-uitjes, fetakaas en koriander in een schaal. Maak de French dressing. Pas op met zout, want de fetakaas is ook zout. Meng de dressing door de salade. Voor de Mexicaanse bonensalade mengt u de bonen en de maïs. Goed laten uitlekken in een zeef. Voeg dan de gesneden appels, prei, augurken en zilveruitjes toe. 
Serveer met wat tortillachips.

Beeld: ANP