Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Deze keer: Tanja Jess. Haar favoriete kerstgerecht is Griekse vleesfondue met Mexicaanse salade.

Ingrediënten:

Bouillon voor de fondue, biefstuk, kip en varkenshaas in stukjes gesneden (ongeveer 150 gram per persoon) en stokbrood. Tzatzikisaus: 500 milliliter Griekse volvette yoghurt, ½ komkommer in dunne plakjes, 3 teentjes knoflook (geperst), dille (gedroogd), citroen, olijfolie, peper en zout. Ingrediënten bietensalade:

4 jonge bietjes (of neem een zakje voorgekookte bietjes), 1 bosje lente-uitjes (of een paar gesnipperde sjalotjes), flink aantal augurken, 1 pakje verkruimelde fetakaas en koriander. Ingrediënten French dressing:,mø3 delen olie, 1 deel azijn, 1 tl mosterd, 1 tl suiker of honing, zout en peper. Ingrediënten Mexicaanse bonensalade: 400 gram verschillende bonen, 200 gram maïs, zilveruitjes, augurken, 2 appels (in stukjes), 1 prei en tortillachips.

Bereiding: 

Mierikswortelsaus: 250 milliliter slagroom met een mespuntje zout met een garde of mixer bijna stijf kloppen. Royaal zout en peper erdoor mengen. Vervolgens 6 el geraspte mierikswortel door 1 tl mosterd roeren. Voeg dit al roerend aan de slagroom toe.

Knoflooksaus: ¼ liter versgeklopte slagroom, 5 el mayonaise, 5 teentjes knoflook (geperst), wat verse peterselie, wat zout en eventueel wat suiker. Meng alle ingrediënten.Kook de bietjes kort en snijd ze dan in blokjes. Snijd de augurken in stukjes en de lente-uitjes in ringetjes. Doe de bieten, augurken, lente-uitjes, fetakaas en koriander in een schaal. Maak de French dressing. Pas op met zout, want de fetakaas is ook zout. Meng de dressing door de salade. Voor de Mexicaanse bonensalade mengt u de bonen en de maïs. Goed laten uitlekken in een zeef. Voeg dan de gesneden appels, prei, augurken en zilveruitjes toe. 
Serveer met wat tortillachips.

Beeld: ANP 

Na de stukgelopen relatie met rapper Lil’ Kleine heeft vlogster Monica Geuze het geluk in de liefde hervonden met FC Groningen-spits Lars Veldwijk, van wie ze in blijde verwachting is. Onlangs raakte het stel flink in opspraak toen Monica het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. 

In het leven van de bekendste vlogster van ons land, de 23-jarige Monica Geuze, zijn twee dingen altijd binnen handbereik: haar mobiele telefoon, waarmee ze haar bijna 900.000 volgers op Instagram dagelijks van foto’s en filmpjes voorziet, en haar vriend en profvoetballer Lars Veldwijk (26). Ondanks het feit dat Monica in haar vlogs haar dagelijkse beslommeringen aan ruim 400.000 abonnees laat zien al veel details over haar privéleven prijsgeeft, raakte ze onlangs flink in opspraak toen ze het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. Vervolgens barstte er online een orkaan van kritiek los op Monica en Lars, waarop de vlogster besloot het filmpje te verwijderen. Kennelijk valt de naakte waarheid zélfs op het internet niet bij iedereen in de smaak.   

Dit artikel komt uit Story editie 16. Nu in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders

Op de recente foto’s die Story publiceerde van Sylvie Meis en Sander Klieverik, terwijl ze in romantisch Parijs verbleven, leken de twee nog zo gelukkig. Maar volgens insiders zou de liefde inmiddels bekoeld zijn. Dokter Sander schitterde dan ook door afwezigheid tijdens de uitbundige festiviteiten voor Sylvies 40ste verjaardag. Ook werd zijn naam niet één keer door Sylvie genoemd tijdens haar emotionele openingsspeech.

Toen Sylvie Meis nog samen was met haar Libanese verloofde Charbel Aouad, had ze zich haar veertigste verjaardag heel anders voorgesteld. Het oorspronkelijke plan om samen met vrienden en familie een knalfeest te geven op een nader te bepalen A-locatie, ging na de breuk met Charbel de prullenbak in. Sylvie wilde haar verjaardag echter niet zomaar voorbij laten gaan, en beleefde samen met haar familie en dierbare vrienden een feestweekend in haar woonplaats Hamburg. Maar haar nieuwe liefde Sander Klieverik (32), met wie ze recentelijk nog zo verliefd door Parijs flaneerde, was in geen velden of wegen te bekennen! Niet tijdens het taart-moment bij Sylvie thuis, niet tijdens een chique lunch, niet tijdens het diner in restaurant Henny’s én niet tijdens de glamourparty in het Radisson Blu Hotel. Bij die laatste locatie fungeerde Sylvies broer Daniël als chaperonne, terwijl iedereen had verwacht dat ze aan de arm van Sander haar entree zou maken. En het was niet Sander die Sylvie tijdens een openingsspeech ten overstaan van de zestig gasten de liefde verklaarde, maar wederom haar broer Daniël.

Lees er meer over in Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Hollandse Hoogte