Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Deze keer: Tanja Jess. Haar favoriete kerstgerecht is Griekse vleesfondue met Mexicaanse salade.

Ingrediënten:

Bouillon voor de fondue, biefstuk, kip en varkenshaas in stukjes gesneden (ongeveer 150 gram per persoon) en stokbrood. Tzatzikisaus: 500 milliliter Griekse volvette yoghurt, ½ komkommer in dunne plakjes, 3 teentjes knoflook (geperst), dille (gedroogd), citroen, olijfolie, peper en zout. Ingrediënten bietensalade:

4 jonge bietjes (of neem een zakje voorgekookte bietjes), 1 bosje lente-uitjes (of een paar gesnipperde sjalotjes), flink aantal augurken, 1 pakje verkruimelde fetakaas en koriander. Ingrediënten French dressing:,mø3 delen olie, 1 deel azijn, 1 tl mosterd, 1 tl suiker of honing, zout en peper. Ingrediënten Mexicaanse bonensalade: 400 gram verschillende bonen, 200 gram maïs, zilveruitjes, augurken, 2 appels (in stukjes), 1 prei en tortillachips.

Bereiding: 

Mierikswortelsaus: 250 milliliter slagroom met een mespuntje zout met een garde of mixer bijna stijf kloppen. Royaal zout en peper erdoor mengen. Vervolgens 6 el geraspte mierikswortel door 1 tl mosterd roeren. Voeg dit al roerend aan de slagroom toe.

Knoflooksaus: ¼ liter versgeklopte slagroom, 5 el mayonaise, 5 teentjes knoflook (geperst), wat verse peterselie, wat zout en eventueel wat suiker. Meng alle ingrediënten.Kook de bietjes kort en snijd ze dan in blokjes. Snijd de augurken in stukjes en de lente-uitjes in ringetjes. Doe de bieten, augurken, lente-uitjes, fetakaas en koriander in een schaal. Maak de French dressing. Pas op met zout, want de fetakaas is ook zout. Meng de dressing door de salade. Voor de Mexicaanse bonensalade mengt u de bonen en de maïs. Goed laten uitlekken in een zeef. Voeg dan de gesneden appels, prei, augurken en zilveruitjes toe. 
Serveer met wat tortillachips.


Beeld: ANP 

Op 10 juli werden Roxeanne Hazes en haar geliefde Erik Zwennes de trotse ouders van hun zoontje Fender, en binnenkort stappen de twee in het huwelijksbootje. Wanneer de bruiloft plaats gaat vinden, is nog niet bekend, maar Xander de Buisonjé heeft al wel een paar andere belangrijke details verklapt.

Las Vegas

Aan RTL Boulevard heeft de zanger verteld dat de plechtigheid zal plaatsvinden in Las Vegas. ‘Ik hoor vanzelf wanneer het is’, zegt hij. Dat is niet het enige wat de zanger over het huwelijk gezegd heeft; óók onthult hij wie Roxeanne en Erik in de echt zal verbinden.

B.A.B.S.

Die schone taak ligt bij niemand minder dan… Xander zelf! ‘Ik heb een hele leuke band met Rox, ik ga ze ook trouwen’, aldus de zanger die bovendien Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. ‘Dat hebben ze me gevraagd.’

Niet trouwen

Wegens de afwezigheid van haar vader was Roxeanne eigenlijk niet meer van plan om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. ‘Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet wil trouwen, omdat mijn vader me niet kan weggeven. Daarmee is mijn beeld dat papa mij als prinsesje kan weggeven, weg’, zegt ze zelf in het entertainmentprogramma. Erik bracht daar verandering in. ‘Toen hij het vroeg, dacht ik: ja, natuurlijk wil ik met jou trouwen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in een leuke klas, bij de lieve juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en verandert alles: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel.

Zouden ze ooit nog van haar afkomen? Een heerlijk spannend boek voor kinderen vanaf acht jaar, geschreven door de gerenommeerde schrijfster Carry Slee. Story geeft tien exemplaren weg! 

Vul hier het winformulier in een maak kans.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.