Onze BN'ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Storyy delen zij hun favoriete kerstrecepten. Deze keer: Jasmine Sendar.

More content below the advertising

Arepa di Pampuna
(Antilliaanse pompoenpannenkoekjes)

Ingrediënten:
2 eieren, 500 gr pompoen
1/2 eetlepel kaneelpoeder
100 ml melk
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels suiker
olie
snufje zout
50 gr (handje) rozijnen 

Bereiding:
Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pannetje totdat ze zacht zijn. Laat de rozijnen weken in een kommetje met water, zodat ze zachter worden. Liefst een avond van tevoren.
Doe het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, suiker, zout en kaneelpoeder in een kom. Mix dit met een garde.
Doe vervolgens de melk en eieren erbij en maak een mooi beslag. Laat de pompoen uitlekken in een vergiet en prak fijn met een vork of stamper.
Voeg de pompoen toe aan het beslag samen met de geweekte rozijnen. Roer dit goed door elkaar.
Zet de koekenpan met een beetje olie op het vuur en maak daarin van het beslag kleine pannenkoekjes, bijvoorbeeld American pancakes.
Voor de echte zoetekauwen kunnen de pannenkoekjes afgemaakt worden met een beetje honing of poedersuiker, maar ook zonder zijn ze ontzettend lekker!

Dit artikel komt uit Story 51. Story 51 ligt nu in de winkel.


Beeld: ANP