Onze BN'ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Storyy delen zij hun favoriete kerstrecepten. Deze keer: Jasmine Sendar.

Arepa di Pampuna
(Antilliaanse pompoenpannenkoekjes)

Ingrediënten:
2 eieren, 500 gr pompoen
1/2 eetlepel kaneelpoeder
100 ml melk
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels suiker
olie
snufje zout
50 gr (handje) rozijnen 

Bereiding:
Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pannetje totdat ze zacht zijn. Laat de rozijnen weken in een kommetje met water, zodat ze zachter worden. Liefst een avond van tevoren.
Doe het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, suiker, zout en kaneelpoeder in een kom. Mix dit met een garde.
Doe vervolgens de melk en eieren erbij en maak een mooi beslag. Laat de pompoen uitlekken in een vergiet en prak fijn met een vork of stamper.
Voeg de pompoen toe aan het beslag samen met de geweekte rozijnen. Roer dit goed door elkaar.
Zet de koekenpan met een beetje olie op het vuur en maak daarin van het beslag kleine pannenkoekjes, bijvoorbeeld American pancakes.
Voor de echte zoetekauwen kunnen de pannenkoekjes afgemaakt worden met een beetje honing of poedersuiker, maar ook zonder zijn ze ontzettend lekker!

Dit artikel komt uit Story 51. Story 51 ligt nu in de winkel.Beeld: ANP

Op 10 juli werden Roxeanne Hazes en haar geliefde Erik Zwennes de trotse ouders van hun zoontje Fender, en binnenkort stappen de twee in het huwelijksbootje. Wanneer de bruiloft plaats gaat vinden, is nog niet bekend, maar Xander de Buisonjé heeft al wel een paar andere belangrijke details verklapt.

Las Vegas

Aan RTL Boulevard heeft de zanger verteld dat de plechtigheid zal plaatsvinden in Las Vegas. ‘Ik hoor vanzelf wanneer het is’, zegt hij. Dat is niet het enige wat de zanger over het huwelijk gezegd heeft; óók onthult hij wie Roxeanne en Erik in de echt zal verbinden.

B.A.B.S.

Die schone taak ligt bij niemand minder dan… Xander zelf! ‘Ik heb een hele leuke band met Rox, ik ga ze ook trouwen’, aldus de zanger die bovendien Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. ‘Dat hebben ze me gevraagd.’

Niet trouwen

Wegens de afwezigheid van haar vader was Roxeanne eigenlijk niet meer van plan om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. ‘Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet wil trouwen, omdat mijn vader me niet kan weggeven. Daarmee is mijn beeld dat papa mij als prinsesje kan weggeven, weg’, zegt ze zelf in het entertainmentprogramma. Erik bracht daar verandering in. ‘Toen hij het vroeg, dacht ik: ja, natuurlijk wil ik met jou trouwen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in een leuke klas, bij de lieve juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en verandert alles: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel.

Zouden ze ooit nog van haar afkomen? Een heerlijk spannend boek voor kinderen vanaf acht jaar, geschreven door de gerenommeerde schrijfster Carry Slee. Story geeft tien exemplaren weg! 

Vul hier het winformulier in een maak kans.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.