Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten.

Article continues after the ad

Zwitserse kaasfondue
Ingrediënten (voor 4 personen):
3 dl witte wijn
2 cl kirsch (miniflesje)
400 gram 100% Emmentaler
400 gram Gruyère kleine augurkjes
4 ons Parmaham
3 teentjes knoflook
Frans stokbrood

Bereiding:
Wrijf de pan in met de knoflookteentjes. Doe de wijn in de pan en laat dit op een laag pitje warm worden. Niet laten koken! Als de wijn eenmaal warm is, de pan op een sudderplaatje zetten. Voeg handje voor handje de kaas toe tot er een egale massa ontstaat. Voeg de kirsch toe. Serveer met de augurkjes, Parmaham, Frans stokbrood en eventueel wat bloemkoolroosjes en worteltjes. Drink er een goede witte wijn (sauvignon) bij. Voor de kinderen is een kopje thee er lekker bij. Wilt u de kaasfondue iets pittiger, voeg dan een stukje Roquefort toe. 

Dit artikel komt uit Story 51. Story 51 ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP