Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Vandaag: Hans Kazan. Zijn favoriete kerstgerecht is geflambeerde bananen. 

Ingrediënten:

2 eieren, 500 gr pompoen, 1/2 eetlepel kaneelpoeder, 100 ml melk, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 4 eetlepels suiker, olie, snufje zout, 50 gr (handje) rozijnen 

Bereiding:

Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pannetje totdat ze zacht zijn. Laat de rozijnen weken in een kommetje met water, zodat ze zachter worden. Liefst een avond van tevoren. Doe het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, suiker, zout en kaneelpoeder in een kom. Mix dit met een garde. Doe vervolgens de melk en eieren erbij en maak een mooi beslag. Laat de pompoen uitlekken in een vergiet en prak fijn met een vork of stamper. Voeg de pompoen toe aan het beslag samen met de geweekte rozijnen. Roer dit goed door elkaar. Zet de koekenpan met een beetje olie op het vuur en maak daarin van het beslag kleine pannenkoekjes, bijvoorbeeld American pancakes. Voor de echte zoetekauwen kunnen de pannenkoekjes afgemaakt worden met een beetje honing of poedersuiker, maar ook zonder zijn ze ontzettend lekker!

Beeld: ANP 

Een paar dagen geleden werden we nog getrakteerd op een kiekje van het jongste en oudste kind van Anouk samen, nu heeft de zangeres een foto van alleen haar kleinste meisje op Instagram geplaatst. Hierop poseert Anouks dochtertje Jelizah Rose voor een witte muur, in een superschattig jurkje mét bijpassende haarband. 

Bij de foto plaatst de zangeres een liefdevol hartje. En ook de volgers van Anouk smelten bij het zien van het meisje. ‘Wat een leuk kind, en superleuk aangekleed’, schrijft iemand. ‘Wat een mooi dametje!’, reageert een ander. ‘Heel schattig!’

Van de zes kinderen die Anouk heeft, is Jelizah Rose de jongste. Ze kreeg het meisje met Dominique Schemmekes, met wie de zangeres sinds 2015 samen is.

 

❤️ #JelizahRose

Een bericht gedeeld door anouk (@anouk) op

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

Beeld: ANP