Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Vandaag: Hans Kazan. Zijn favoriete kerstgerecht is geflambeerde bananen. 

Ingrediënten:

2 eieren, 500 gr pompoen, 1/2 eetlepel kaneelpoeder, 100 ml melk, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 4 eetlepels suiker, olie, snufje zout, 50 gr (handje) rozijnen 

Bereiding:

Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pannetje totdat ze zacht zijn. Laat de rozijnen weken in een kommetje met water, zodat ze zachter worden. Liefst een avond van tevoren. Doe het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, suiker, zout en kaneelpoeder in een kom. Mix dit met een garde. Doe vervolgens de melk en eieren erbij en maak een mooi beslag. Laat de pompoen uitlekken in een vergiet en prak fijn met een vork of stamper. Voeg de pompoen toe aan het beslag samen met de geweekte rozijnen. Roer dit goed door elkaar. Zet de koekenpan met een beetje olie op het vuur en maak daarin van het beslag kleine pannenkoekjes, bijvoorbeeld American pancakes. Voor de echte zoetekauwen kunnen de pannenkoekjes afgemaakt worden met een beetje honing of poedersuiker, maar ook zonder zijn ze ontzettend lekker!


Beeld: ANP 

Emile Ratelband: 'Nee! De uitzondering die werd gemaakt voor de twee Armeense kinderen, was volkomen onterecht.'

Willeke Alberti: 'Ja. Kinderen die bijna hun hele leven hier zijn, mag je niet terugsturen. Daar moeten we voor zorgen.'

Hans Klok: 'Ja. Deze groep van 400 kinderen mag blijven. Maar ze moeten begeleid worden. Ze hebben veel meegemaakt.'

Lees meer verhalen in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: 

Tijdens de opnames van hun film Romancing The Stone uit 1984, redde Danny DeVito het leven van collega Michael Douglas door slangengif uit diens hand te zuigen. 

"Op de set kwam een vent aan met een pick-up truck, en die had slangen bij zich", vertelde Danny. "Ik ben zelf bang voor slangen, dus ik kwam niet in de buurt. Maar Michael hing de hot shot uit dus die pakt een van die slangen." De acteur zegt dat hij Michael nog waarschuwde. "Ik riep nog: dat is een slang, dat ding kan je bijten. En toen werd hij in z'n hand gebeten."

Danny, die aan de start van de beide carrières van de acteurs een huis deelde met Michael, schoot meteen ter hulp. "Ik heb altijd gehoord dat het beste wat je kan doen, het gif eruit zuigen is. Dus dat heb ik gedaan. Ik zei nog tegen hem: het is maar goed dat je niet in je ballen gebeten bent, want dan was je nu dood geweest."


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP