Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Deze keer: Emile Ratelband. Zijn favoriete kerstgerecht is gebakken kip met gembersaus en spruiten.

Ingrediënten: 

Hoofdgerecht: 4 kippenbouten, 6 ons kleine spruitjes, water, olie, boter, verse gember, currypoeder, bloem, 400 gram rijst, 1 kilo vastkokende aardappels.  

More content below the advertising

Bereiding:

Schil en kook de aardappelen. Maak de spruitjes schoon, snijd de kopjes eraf en snijd ze aan de bovenkant in. De kippenbouten aanbraden in 3/4 olie en 1/4 boter tot ze een knapperig korstje hebben en dan zo’n 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) garen. Intussen maakt u de gembersaus van verse gember en gembernat. En currysaus van currypoeder, bloem en bouillon. Kook de witte rijst. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes en bak ze in de olie en boter. Blancheer de spruitjes in maximaal acht minuten, waarna ze beetgaar zijn.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP