Het geluk lacht Ajax-voetballer Frenkie de Jong (22) toe. Komende zomer vertrekt hij met zijn vriendin Mikky Kiemeney (21) naar Spanje, waar hij bij FC Barcelona gaat voetballen. Maar achter de aanstekelijke glimlach van Frenkie gaat ook een groot verdriet schuil. 

Toen Ajax vorige week teleurstellend werd uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League, zagen de stadiongangers en tv-kijkers Frenkie de Jong vrijwel voor het eerst zonder glimlach op zijn gelaat. De laatste keer dat de mensen uit de directe omgeving van Frenkie hem verdrietig zagen, was na het overlijden van zijn opa, vorig jaar, en in de periode van de scheiding van zijn ouders, in 2013. Over die pijnlijke fase in het leven van Frenkie vertelde zijn moeder, Marjon Schuchhard, vorig jaar in de Volkskrant: ‘Ik heb ’m duidelijk gezegd: Kijk, jongen, je vader en moeder gaan scheiden, maar dat betekent niet dat jij moet verzaken. Dan moet je er juist voor gaan. Volg je hart.

Article continues after the ad

Die woorden moeten nog in zijn oren hebben nageklonken toen Frenkie voor de charmes van de knappe Mikky Kiemeney, zijn huidige vriendin, viel. De twee leerden elkaar kennen op hun middelbare school in Tilburg en verhuisden daarna naar Amsterdam, toen Frenkie in 2015 van Willem II naar Ajax vertrok. Als Frenkie komende zomer naar FC Barcelona vertrekt, zal Mikky haar geliefde wederom volgen. ‘Sinds die keuze voor Barcelona is er wel een last van onze schouders gevallen en is het een stuk rustiger aan ons hoofd,’ vertelt Mikky in een interview op de website van mannenblad FHM. ’We wisten eind januari ongeveer dat we naar Barcelona gaan en gelukkig niet op de laatste dag van de transferdeadline, dus we hebben genoeg tijd om ons voor te bereiden.’ Hoewel Frenkie de meest besproken voetballer van ons land is, heeft hij totaal geen sterallures en leidt hij een doorsnee leven. ‘In huis zijn we twee kleine kinderen die samenwonen, en echt niet alles onder controle hebben,’ zegt Mikky. ‘We hebben een grote wasstapel en we beslissen om zes uur ’s avonds een keer wat we gaan eten. Buiten de deur doen we wel wat volwassener.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders