Op televisie wordt boer Geert (51) als enige van alle deelnemers ondertiteld, maar zijn vrouwen lijken hem maar al te goed te verstaan. In zijn woonplaats weet men het zeker: voor de akkerbouwer en houder van jongvee is het Boer zoekt Vrouw-avontuur een succes geworden.

‘Er heeft al meerdere malen dezelfde vreemde auto achter zijn woonhuis gestaan,’ vertelt een dorpsbewoner aan Story. ‘Dat houd je hier niet geheim, daarvoor is de sociale controle te groot. ’ Dat de charmante Geert een vrouw (naam bij Story bekend) zou hebben gevonden, lijkt verregaande gevolgen te hebben. Zijn zoon Remco (21) blijkt namelijk het huis van zijn vader te gaan verlaten. Remco gaat een kilometer verderop wonen op de boerderij van zijn vader die nu alleen als werkplek gebruikt wordt. ‘Remco was dat al van plan, maar zou eigenlijk pas later gaan verhuizen,’ aldus de dorpsgenoot. ‘Maar nu zijn vader een vriendin heeft, heeft Remco de verhuizing naar voren gehaald.’

Article continues after the ad

Boerderij

Dat Geert niet op zijn bedrijf woont, heeft alles te maken met de manier waarop hij zijn boerderij in handen heeft gekregen. Geerts opa werkte bij de boer die het bedrijf bestierde. Ook Geert hielp als kleine jongen veel mee op het land en in de stal. Kennelijk tot tevredenheid van de boer, want toen de eigenaar overleed, liet hij het bedrijf aan Geert na. Geert wist in eerste instantie niet wat hem overkwam, zeker omdat hij nooit aan een bestaan als boer had gedacht. Hij werkte op dat moment veertig uur per week bij een bedrijf dat grond maakt waarop champignons worden gekweekt. Hij besloot het boerenbestaan een kans te geven, maar wilde geen afscheid nemen van zijn ‘oude’ werk. Nog steeds werkt Geert twintig uur per week bij zijn oude werkgever.

Beeld: KRO-NCRV

Dit artikel komt uit Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.