Elle van Rijn (50) heeft vier kinderen uit twee relaties. Daarnaast is ze stiefmoeder van de zoons van haar partner. De succesvolle actrice en schrijfster vertelt in Story over haar samengestelde gezin.

Ze ontmoette Nicola. ‘Ons eerste afspraakje, nu drieënhalf jaar geleden, was een blind date. Een gezamenlijke vriend had bedacht dat wij een goede match zouden zijn. Ik had nooit een blind date gehad, maar omdat het initiatief van die vriend kwam, durfde ik het wel aan. Ik was nerveus, maar die avond kwam het helemaal goed. We keken elkaar aan en beseften dat dit heel mooi kon worden.’ En het wérd mooi; Elle en Nicola besloten een jaar geleden dan ook te gaan samenwonen. Voor het eerst van haar leven kreeg Elle een samengesteld gezin – Nicola heeft twee zoons uit een eerder huwelijk. 

Met vier kinderen uit twee eerdere relaties én de zoons van nieuwe liefde Nicola is het voor Elle niet eenvoudig haar rol als (stief)moeder optimaal uit te voeren. ‘Maar dat hoeft ook niet,’ zegt Elle tegen Story. ‘Niets hoeft tot in de puntjes geregeld te zijn. Mocht je ’s avonds vier stukjes vlees hebben gebraden en op het laatste moment schuift er nog een kind aan, dan valt daar altijd wel een oplossing voor te vinden. Mijn tip aan iedereen in een soortgelijke situatie is: leg er vooral niet de nadruk op dat alles perfect moet zijn. Want dat hoeft niet.'

Lees het hele interview in Story 1.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders