De 76-jarige Willibrord Frequin heeft de dood de laatste jaren vaak in de ogen gekeken. Mede om die reden heeft de voormalige tv-presentator zijn uitvaart ook al tot in de puntjes geregeld. Aan Story vertelt Willibrord over zijn gedroomde afscheid.

TIA’s maakten ander mens van de voormalige presentator

De schrik sloeg Willibrord Frequin om het hart toen hij begin dit jaar werd getroffen door maar liefst vier TIA’s! Van de anders zo stoere Willibrord was op dat moment weinig meer over. In de weken en maanden die volgden werkte hij, gesteund door zijn vriendin Gesina Lodewyckx, hard aan zijn herstel. Hij prijst zich dan ook enorm gelukkig dat hij geen blijvende gevolgen aan zijn beroertes heeft overgehouden. ‘Het gaat naar omstandigheden goed met me,’ vertelt Willibrord. ‘Ik heb vier TIA’s gehad, en geen vijf zoals ik overal las, en daar ben ik erg van geschrokken.’ Het was niet voor het eerst dat Willibrord te maken kreeg met gezondheidsproblemen. Begin 2015 kreeg hij een pacemaker aangemeten, nadat hij al geruime tijd last had van hartritmestoornissen. Enkele maanden later bleek die niet voor de volle honderd procent te werken, wat voor de specialist geen reden was om deze direct te vervangen. ‘Dat zal in de toekomst wel een keer moeten gebeuren,’ vertelde Willibrord toentertijd op onderkoelde wijze. Hierna werd er ook nog eens een kwaadaardige tumor uit zijn been verwijderd, maar dat alles maakte lang niet zoveel indruk als de vier TIA’s die hij te verwerken kreeg. ‘Als je denkt dat je de pijp uit gaat, verander je wel als mens. Het is geen fijn gevoel als je niet weet of je überhaupt nog verder zal leven. Maar gelukkig heb ik die angsten nu niet meer. Ik sta nog wel onder controle bij een arts, maar het gaat erg goed. Iedere keer als ik daar kom, zegt hij: Wat kom je doen? Je mankeert niets! Dat is een goed teken.’ Desondanks heeft Willibrord zijn leven behoorlijk omgegooid. ‘Ik ben gezonder gaan leven en sport veel. Ik loop veel hard en wandel dertig kilometer per dag in de bossen rondom mijn woonplaats Laren. Ik ben nu het tempo aan het opbouwen en ga me steeds beter voelen. Ik wil misschien toch nog een keer de Nijmeegse Vierdaagse lopen.’

Dit artikel komt uit Story 1. De Story ligt nu in de winkel.

Door: Nick Dijkman | Beeld: Edwin Smulders

Na de stukgelopen relatie met rapper Lil’ Kleine heeft vlogster Monica Geuze het geluk in de liefde hervonden met FC Groningen-spits Lars Veldwijk, van wie ze in blijde verwachting is. Onlangs raakte het stel flink in opspraak toen Monica het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. 

In het leven van de bekendste vlogster van ons land, de 23-jarige Monica Geuze, zijn twee dingen altijd binnen handbereik: haar mobiele telefoon, waarmee ze haar bijna 900.000 volgers op Instagram dagelijks van foto’s en filmpjes voorziet, en haar vriend en profvoetballer Lars Veldwijk (26). Ondanks het feit dat Monica in haar vlogs haar dagelijkse beslommeringen aan ruim 400.000 abonnees laat zien al veel details over haar privéleven prijsgeeft, raakte ze onlangs flink in opspraak toen ze het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. Vervolgens barstte er online een orkaan van kritiek los op Monica en Lars, waarop de vlogster besloot het filmpje te verwijderen. Kennelijk valt de naakte waarheid zélfs op het internet niet bij iedereen in de smaak.   

Dit artikel komt uit Story editie 16. Nu in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders

Op de recente foto’s die Story publiceerde van Sylvie Meis en Sander Klieverik, terwijl ze in romantisch Parijs verbleven, leken de twee nog zo gelukkig. Maar volgens insiders zou de liefde inmiddels bekoeld zijn. Dokter Sander schitterde dan ook door afwezigheid tijdens de uitbundige festiviteiten voor Sylvies 40ste verjaardag. Ook werd zijn naam niet één keer door Sylvie genoemd tijdens haar emotionele openingsspeech.

Toen Sylvie Meis nog samen was met haar Libanese verloofde Charbel Aouad, had ze zich haar veertigste verjaardag heel anders voorgesteld. Het oorspronkelijke plan om samen met vrienden en familie een knalfeest te geven op een nader te bepalen A-locatie, ging na de breuk met Charbel de prullenbak in. Sylvie wilde haar verjaardag echter niet zomaar voorbij laten gaan, en beleefde samen met haar familie en dierbare vrienden een feestweekend in haar woonplaats Hamburg. Maar haar nieuwe liefde Sander Klieverik (32), met wie ze recentelijk nog zo verliefd door Parijs flaneerde, was in geen velden of wegen te bekennen! Niet tijdens het taart-moment bij Sylvie thuis, niet tijdens een chique lunch, niet tijdens het diner in restaurant Henny’s én niet tijdens de glamourparty in het Radisson Blu Hotel. Bij die laatste locatie fungeerde Sylvies broer Daniël als chaperonne, terwijl iedereen had verwacht dat ze aan de arm van Sander haar entree zou maken. En het was niet Sander die Sylvie tijdens een openingsspeech ten overstaan van de zestig gasten de liefde verklaarde, maar wederom haar broer Daniël.

Lees er meer over in Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Hollandse Hoogte